Ispanijos teismas kviečia apklausai buvusią Katalonijos parlamento pirmininkę pareikšti jai kaltinimus

Ispanijos Aukščiausiasis Teismas antradienį pranešė, kad buvusi parlamento pirmininkė Carme Forcadell yra šaukiama atvykti apklausai šią savaitę ir jai bus pareikšti kaltinimai dėl regiono separatistinių siekių.

 C.Forcadell ir jos pavaduotojai parlamente yra šaukiami atvykti į teismą lapkričio 2 ir 3 dienomis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 C.Forcadell ir jos pavaduotojai parlamente yra šaukiami atvykti į teismą lapkričio 2 ir 3 dienomis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2017, 3:44 PM

C.Forcadell ir jos pavaduotojai parlamente yra šaukiami atvykti į teismą lapkričio 2 ir 3 dienomis, nurodoma Ispanijos Aukščiausiojo Teismo pranešime.

Kiek anksčiau šis teismas pranešė nagrinėsiantis kaltinimus, kad dabar jau atstatydintos Katalonijos vyriausybės, praėjusią savaitę paskelbusios regiono nepriklausomybę, šeši nariai surengė maištą, užsiėmė antivyriausybine veikla ir grobstė lėšas.

Tarp šių šešių asmenų yra ir C.Forcadell, viena iškiliausių Katalonijos nepriklausomybės judėjimo aktyvisčių.

Teismas patenkino ankstesnę dieną Ispanijos vyriausiojo prokuroro Jose Manuelio Mazos prašymą pareikšti kaltinimus minėtiems pareigūnams.

Už maištą, antivyriausybinę veiklą ir lėšų grobstymą gresia atitinkamai iki 30, 15 ir šešerių metų laisvės atėmimo bausmės.

J.M.Maza taip pat prašė pareikšti panašius kaltinimus atstatydintam regiono lyderiui Carlesui Puigdemont'ui ir jo pavaduotojui Orioliui Junquerasui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.