D. Trumpas jau informavo asmenį, kurį pasirinko naujuoju FRS vadovu

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas informacijos šalies centrinio banko – Federalinio rezervo sistemos (FRS) – valdybos narį Jerome‘ą Powellą, kad pasirinko jį kandidatu pakeisti dabartinę FRS vadovę Janet Yellen, trečiadienį pranešė dienraštis „The Wall Street Journal.

Donaldas Trumpas.<br>Scanpix nuotr.
Donaldas Trumpas.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2017, 7:23 AM

Pranešime cituojami du gerai informuoti šaltiniai, kurių teigimu, D. Trumpas antradienį kalbėjo su J. Powellu ir pranešė jam apie savo sprendimą.

Jeigu Senatas pritars jo kandidatūrai, J. Powellas pakeis J. Yellen vasarį, kai baigias jos ketverių metų kadencija. Skelbiama, kad D. Trumpas svarstė galimybę paskirti J. Yellen antrai kadencijai, tačiau to tikimybė buvo maža, nes prezidentas yra aiškiai pasakęs, kad nori palikti savo pėdsaką monetarinėje politikoje.

Analitikai pažymi, kad tai bus pirmas kartas nuo Jimmy Carterio administracijos aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje laikų, kai prezidentas antrai kadencijai nepaskiria pareigas jau einančios FRS vadovo.

Po ne vieną mėnesių vykusių viešų debatų analitikai sako, kad J. Powellas D. Trumpui yra „aukso vidurio“ pasirinkimas: jis pats norėjo užbaigti Baracko Obamos (Barako Obamos) erą, tačiau rinkoms reikia tęstinumo ir joms patiko J. Yellen, kurios vadovavimo FRS metu infliacija išlieka maža, o ūkis stabiliai auga.

Teisininko išsilavinimą turintis J. Powellas yra respublikonas. Jis yra dirbęs finansų departamente ir investiciniame banke „ Carlyle Group“, o 2012 metais buvo skirtas į FRS valdybą.

Jis greičiausiai laikysis dabartinio JAV centrinio banko požiūrio, kad skatinamųjų priemonių turi būti atsisakoma labai lėtai, tačiau gali būti labiau linkęs švelninti finansų sektoriaus reguliavimo priemones, rašo „The Wall Street Journal“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.