Jungtinę Karalystę pašiurpino lietuvių surengti kankinimai britui

Lietuvių gauja pašiurpino Jungtinę Karalystę. Penki lietuviai pagrobė vyrą, grasino jam ginklu ir jį dvi valandas kankino imituodami skandinimą. Už šiuos nusikaltimus keturi vyrai ir viena moteris buvo nuteisti kalėti, pranešė BBC.

 E.Sepronas ir J.Makarovienė britą užpuolė, kai šis atėjo į jų namus nusipirkti narkotikų.<br> Linkolnšyro policijos nuotr.
 E.Sepronas ir J.Makarovienė britą užpuolė, kai šis atėjo į jų namus nusipirkti narkotikų.<br> Linkolnšyro policijos nuotr.
 E.Žukauskas (iš kairės), V.Aleksandravičius, A.Svetickas rengė kankinimus pagrobtajam.<br> Linkolnšyro policijos nuotr.
 E.Žukauskas (iš kairės), V.Aleksandravičius, A.Svetickas rengė kankinimus pagrobtajam.<br> Linkolnšyro policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 5, 2017, 12:20 PM, atnaujinta Nov 5, 2017, 12:37 PM

Gaujai vadovavo 44-erių Aivaras Sepronas. 2015-aisiais kartu su keturiais lietuviais jis pagrobė ir įkaitu laikė britą Lee Torrance'ą viename name Geinsbore, Linkolnšyro grafystėje.

Lincolno karūnos teisme liudijęs L.Torrance'as pasakojo, kad nuėjo į tą namą, kad nusipirktų narkotikų, ir buvo užpultas.

Jis paskambino į duris, tačiau skambutis neveikė. Todėl apėjo namą iš galo ir perlipęs tvorą užėjo.

A.Sepronas liepė vyrui atsisėsti, o tada puolė spardyti ir kumščiais daužyti L.Torrance'ą. A.Sepronas tame name gyveno su lietuve Jurgita Makaroviene.

Lietuvis antrankiais surakino atvykusį vyrą ir į burną jam įgrūdo ginklo vamzdį.

„Nemėginau priešintis. Iš svetainės atėjo moteris ir taip pat mane daužė, - teisme pasakojo L.Torrance'as. - Jie surakino mano rankas antrankiais ir įgrūdo į kambario kampą. Ten mane mušė ir spardė, kur papuola. Vyras turėjo ginklą, aš buvo persigandęs. Ginklu jis man baksnojo į galvą ir burną.“

A.Sepronas sulaukė, kol prie išpuolio prisidės kiti trys vyrai – 44-erių Egidijus Žukauskas, 50-metis Vidas Aleksandravičius bei 27-erių Andrius Svetickas.

Linkolnšyro policijos pareigūnų raporte buvo tvirtinama, kad gauja vyrui aplink galvą apvyniojo sudraskytą paklodę ir paguldę pylė jam ant galvos vandenį arba nardino jo veidą į vandens kibirą.

„Jie man ant veido varvino vandenį. Negalėjau kvėpuoti, puoliau panikuoti“, - teisme liudijo L.Torrance'as.

Po maždaug dviejų valandų vyrai atrakino antrankius ir paleido L.Torrance'ą. Brito kankinimo nuotraukos vėliau buvo surastos 35-erių J.Makarovienės mobiliajame telefone.

„L.Torrance'as buvo išgąsdintas. Kankinimas buvo siaubingas. Nepakanka įrodymų, kad būtų atsakytas klausimas, kodėl jis buvo surengtas, tačiau esu įsitikinęs, kad tai susiję su narkotikais“, - tvirtino teisėjas Johnas Pini.

A.Sepronui 18 metų kalėjimo skirta už neteisėtas žmogaus laisvės atėmimą, dviejų šaunamųjų ginklų laikymą, grasinimą ginklu, užpuolimą bei narkotikų laikymą siekiant juos vėliau parduoti.

E.Žukauskas ir V.Aleksandravičius gavo 10 metų laisvės atėmimo bausmę už neteisėtą žmogaus laisvės atėmimą ir užpuolimą. A.Svetickas dėl tų pačių kaltinimų sulaukė 7 metų bausmės.

O J.Makarovienė gavo penkerius metus kalėjimo už neteisėtą žmogaus laisvės atėmimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.