Ukrainos vidaus reikalų ministro sūnui uždėta sekimo apyrankė

Ukrainos vidaus reikalų ministro Arseno Avakovo sūnui Oleksandrui, įtariamam daugiau kaip 14 mln. grivinų (apie 450 tūkst. eurų) iššvaistymu 2014 metų pabaigoje ir 2015 metų pradžioje perkant kuprines Vidaus reikalų ministerijai, antradienį ant kojos buvo uždėta elektroninė sekimo apyrankė.

Arseno Avakovo (nuotr.) sūnui Oleksandrui, įtariamam daugiau kaip 14 mln. grivinų (apie 450 tūkst. eurų) iššvaistymu, ant kojos buvo uždėta elektroninė sekimo apyrankė.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Arseno Avakovo (nuotr.) sūnui Oleksandrui, įtariamam daugiau kaip 14 mln. grivinų (apie 450 tūkst. eurų) iššvaistymu, ant kojos buvo uždėta elektroninė sekimo apyrankė.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2017, 2:10 PM, atnaujinta Nov 8, 2017, 2:11 PM

O. Avakovas tai patvirtino savo feisbuko paskyroje antradienį paskelbdamas nuotrauką, kurioje matyti ant kojos pritvirtintas sekimo prietaisas.

„Viskas pagal įstatymą, pagal kurį įrodysiu angažuotų kaltinimų absurdiškumą!“ – prie nuotraukos prirašė ministro sūnus.

Kaip buvo pranešta, O. Avakovui ir buvusiam vidaus reikalų viceministrui Serhijui Čebotariui, kurie spalio 31 dieną buvo sulaikyti tiriant vadinamąją VRM kuprinių bylą, tą pačią dieną buvo pareikšti įtarimai dėl lėšų pasisavinimo, turto iššvaistymo ar turto užvaldymo piktnaudžiaujant tarnybine padėtimi.

Vėliau Ukrainos nacionalinio kovos su korupcija biuro detektyvai pareiškė įtarimus ir trečiam sulaikytam asmeniui. Ukrainos „Petro Porošenkos bloko“ parlamentaras Serhijus Leščenka remdamasis savo šaltiniais pranešė, kad Charkove buvo sulaikytas informacinių technologijų kompanijos „Turboseo“ vadovas Vladimiras Litvinas, taip pat vadovaujantis firmai, turėjusiai pasiūti Vidaus reikalų ministerijai kuprinių partiją.

Lapkričio 1 dieną detektyvai ir prokurorai atliko kratas virtinės policijos pareigūnų registracijos ir gyvenamosiose vietose Kijeve ir Kijevo srityje.

Tyrėjai aiškinasi aplinkybes, susijusias su sandėlio dokumentų apie pristatytas kuprines klastojimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.