Italiją papiktino vieno gangsterio išpuolis prieš žurnalistą

Italiją ketvirtadienį sukrėtė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip gangsteris užpuola žurnalistą viename Romos priemiestyje. 

„Jis man smogė, nes aš jo klausinėjau“, – po įvykio paaiškino D. Piervincenzi. <br>„RAI“ nuotr.
„Jis man smogė, nes aš jo klausinėjau“, – po įvykio paaiškino D. Piervincenzi. <br>„RAI“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2017, 8:40 PM, atnaujinta Nov 9, 2017, 8:42 PM

Dėl šio įvykio vietos prokuratūra pradėjo tyrimą. 

Nacionalinio transliuotojo televizijoje „Rai“ dirbantis reporteris Daniele Piervincenzi, rengdamas reportažą Ostijos mieste, įjungęs kamerą klausinėjo vieno garsaus mafijos boso brolio Roberto Spada apie jo politinius ryšius. 

Paklausus apie jo ryšius su ultradešiniųjų judėjimu „Casa Pound“, R.Spada truputį atsilenkė atgal ir smogė kakta žurnalistui į veidą, sulaužydamas jam nosį. Po to jis iš kažkur išsitraukė lazdą ir pradėjo vaikytis žurnalistą po gatvę. 

Spadų klanas garsėja savo žiaurumu. Spalio mėnesį septyniems šios šeimos nariams teismas skyrė sudėtinę 56 metų laisvės atėmimo bausmę. Roberto brolis Carmine'as pernai buvo 10 metų pasiųstas į kalėjimą už pinigų prievartavimą ir narystę mafijoje. 

„Jis man smogė, nes aš jo klausinėjau“, – po įvykio paaiškino D. Piervincenzi. 

Filmavimo komanda į maždaug už 30 kilometrų nuo Romos centro esantį pajūrio miestelį vyko kurti dokumentinio filmo apie savivaldos rinkimus, praėjus dvejiems metams po miesto tarybos paleidimo dėl į ją infiltruotų mafijos narių. 

R. Spada nebuvo suimtas ir greičiausiai nebus. Nepaisant žiauraus išpuolio prieš žurnalistą, jo sukelti kūno sužalojimai nėra pakankamai sunkūs, kad kaltininkui būtų galima iš karto uždėti antrankius. 

Jis atsiprašė už savo veiksmus socialiniame tinkle „Facebook“, tačiau pareiškė, kad žurnalistas atvyko į klubą, kuriame gali lankytis tik jo nariai, ir „grasino mano sūnui“. 

„Kantrybė turi ribas“, – pridūrė jis. 

Žurnalisto užpuolimo vaizdo įrašas labai greitai išplito internete, sukeldamas pasipiktinimo bangą šalyje ir paskatindamas Italijos ministrą pirmininką Paolo Gentiloni paskambinti reporteriui ir išreikšti savo „solidarumą po šio žiauraus išpuolio“. 

Romos merė Virginia Raggi taip pat pareiškė, kad toks smurtas yra nepriimtinas ir pažadėjo kovoti su nusikalstamumu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.