JAV bažnyčioje šaudynes sukėlusio žudiko praeitis privertė baisėtis

Mažo Teksaso valstijos miestelio baptistų bažnyčioje 26 žmones nušovęs Devinas Kelley 2012 metais pabėgo iš psichiatrijos ligoninės. Maža to, buvo žinoma ir tai, kad jis smurtavo prieš savo šeimą.

Pareigūnai vis dar bando išsiaiškinti D.Kelley veiksmų motyvus.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Pareigūnai vis dar bando išsiaiškinti D.Kelley veiksmų motyvus.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Išpuolio metu žuvo 26 žmonės. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Išpuolio metu žuvo 26 žmonės. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Išpuolio metu žuvo 26 žmonės. 
 Išpuolio metu žuvo 26 žmonės. 
Daugiau nuotraukų (3)

„The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Nov 9, 2017, 7:11 PM

Aiškėjant vis daugiau detalių apie išpuolį Pirmojoje baptistų bažnyčioje įvykdžiusį 26 metų D.Kelley pareigūnai netruko sužinoti, kad vyras praeityje ne kartą buvo įkliuvęs dėl netinkamo elgesio ir žiaurių poelgių.

D.Kelley kelis kartus buvo užpuolęs savo žmoną ir įsūnį, bandęs pavogti ginklų iš oro pajėgų bazės Naujajame Meksike, kur dirbo logistikos srityje.

2012 metais, po to, kai pakartotinai užpuolė žmoną ir įsūnį, jis atsidūrė teisme, o vėliau ir psichiatrijos ligoninėje Naujosios Meksikos valstijos Santa Teresos mieste.

Birželį vyras pabėgo iš gydymo įstaigos. Tiesa, neilgam – netrukus bėglys buvo sulaikytas El Paso miesto centre esančioje stotyje, iš kur planavo autobusu keliauti toliau.

Pareigūnai jau tuomet žinojo, kad D.Kelley kelia pavojų sau ir kitiems. Jo byloje buvo įrašyta, kad vyras bandė pavogti ginklus iš oro pajėgų sandėlio ir nužudyti savo vadus.

2012-ųjų pabaigoje D.Kelley nuteistas metams nelaisvės karo kalėjime.

Dėl blogo elgesio 2014-aisiais jis buvo pašalintas iš oro pajėgų.

Persikėlęs gyventi į Kolorado valstiją D.Kelley pasižymėjo ir ten. Vyriškis buvo nubaustas už žiaurų elgesį su gyvūnais, nes daug kartų primušė savo šunį.

Tai jam nesutrukdė dar kartą vesti ir išsikraustyti į Niu Braunfelsą Teksaso valstijoje, esantį 56 kilometrai nuo Saderland Springso, kur sekmadienį jis surengė kruvinas šaudynes.

Pareigūnai vis dar bando išsiaiškinti D.Kelley veiksmų motyvus. Gali būti, kad šaudynes vyras surengė dėl anksčiau įvykusio buitinio konflikto. D.Kelley susipyko su uošve ir išsiuntė jai grasinamąsias žinutes.

Pastaroji irgi ruošėsi sekmadienį, kai buvo įvykdytas išpuolis, eiti į bažnyčią, bet nenuėjo.

Kol kas nepavyksta gauti duomenų ir iš D.Kelley telefono dėl privatumo sumetimų. Telefonas buvo išsiųstas Federaliniam tyrimų biurui.

Informacija apie D.Kelley psichikos problemas ir nusižengimus sukėlė amerikiečių pasipiktinimą.

Pagal galiojančius įstatymus, vyras neturėjo galimybės legaliai įsigyti ginklo. Bet paaiškėjo, kad oro pajėgos šių duomenų neįtraukė į D.Kelley bylą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?