Tbilisyje per specialiųjų pajėgų operaciją sužeistas karys mirė

Gruzijos specialiųjų pajėgų karys, pašautas trečiadienį per Tbilisyje tebevykstančią antiteroristinę operaciją, ligoninėje mirė, pranešė televizija „Rustavi 2“.

 Visa aplinkinė teritorija yra atitverta.<br> Reuters/Scanpix nuotr. 
 Visa aplinkinė teritorija yra atitverta.<br> Reuters/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2017, 11:03 AM, atnaujinta Nov 22, 2017, 11:30 AM

Vis dėlto oficialūs šaltiniai šios informacijos kol kas nepatvirtino.

Sostinės ligoninės, kurioje buvo gydomas sužeistasis, vienas iš gydytojų savo ruožtu anksčiau sakė žurnalistams, kad kario būklė kritinė.

„Jis buvo atvežtas pas mus sunkiai sužeistas, taip pat į galvą. Jam atlikta operacija, bet specialiųjų pajėgų nario būklė kol kas kritinė“, – teigė medikas.

Gruzijos valstybės saugumo tarnyba (VST) anksčiau paskelbė, kad per praeitą naktį prasidėjusią antiteroristinę operaciją Tbilisyje sulaikytas vienas įtariamasis.

Tarnybos atstovė Nino Giorgobiani per spaudos konferenciją sakė, kad per šią operaciją siekiama sulaikyti kitus ginkluotus grupuotės narius, užspeistus viename gyvenamajame komplekse.

Gruzijos televizijų reportažuose buvo matyti du visiškai sugriauti butai antrajame ir trečiajame gyvenamojo komplekso aukštuose.

N. Giorgobiani patvirtino, kad įtariamieji nėra Gruzijos piliečiai ir kad jie įtariami priklausymu teroristinei organizacijai.

Pasak atstovės, teisėsaugos pareigūnai ragino įtariamuosius pasiduoti, bet jie atsisakė ir pradėjo pliekti iš automatų, taip pat sviedė kelias granatas.

VST nurodė, kad siekiama nustatyti įtariamųjų tapatybę ir jų ryšius su užsieniu.

N. Giorgobiani patvirtino, kad namo, kuriame užsibarikadavę užpuolikai, ir aplinkinių kvartalų gyventojai buvo evakuoti.

Gruzijos televizija pranešė, kad į operacijos vietą atvyko mažiausiai keturios šarvuotosios mašinos ir siunčiamos papildomi specialiųjų pajėgų kariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.