Po sniego griūties Italijos kalnų viešbutyje tyrėjų akiratyje – 23 asmenys

 

 Praėjus kelioms dienoms po tos nelaimės iš po sniego ir griuvėsių buvo ištraukti keturi gyvi vaikai ir penki suaugusieji.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Praėjus kelioms dienoms po tos nelaimės iš po sniego ir griuvėsių buvo ištraukti keturi gyvi vaikai ir penki suaugusieji.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2017, 9:51 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 9:57 PM

Italijos prokurorai pradėjo oficialų tyrimą dėl anksčiau šiemet įvykusios sniego griūties, palaidojusios vieną kalnų viešbutį šalies vidurio regione, ir nusinešusios 29 gyvybes; šiame tyrime figūruoja 23 asmenys.

Pareigūnai nori išsiaiškinti, ar nebuvo padaryta pažeidimų suteikus leidimą statyti viešbutį „Rigopiano“ vietovėje, kur buvo didelė sniego lavinų grėsmė.

Be kita ko, bus aiškinamasi, ar tas Apeninų kalnuose įsikūręs viešbutis neturėjo būti evakuotas po to, kai netoliese esantį Farindolos kaimą Peskaros provincijoje sudrebino keli požeminiai smūgiai.

Taip pat įtariama, kad pareigūnai galėjo pernelyg lėtai reaguoti į pagalbos prašymus, sausio 18-ąją atokų viešbutį užgriuvus kelioms tonoms sniego.

Italijos naujienų agentūra ANSA nurodė, kad ketvirtadienį buvo išsiųsti 23 oficialūs pranešimai apie pradėtą tyrimą. Jame figūruojantiems žmonėms gali būti pateikti kaltinimai, taip pat ir dėl nužudymo.

Praėjus kelioms dienoms po tos nelaimės iš po sniego ir griuvėsių buvo ištraukti keturi gyvi vaikai ir penki suaugusieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.