Egipte atakos mečetėje aukų padaugėjo iki 305

Egipto vyriausiasis prokuroras šeštadienį pranešė, kad vienoje Šiaurės Sinajaus mečetėje ankstesnę dieną ekstremistų įvykdytos pražūtingiausios per šalies istoriją atakos aukų padaugėjo iki 305 ir kad tarp nužudytųjų yra 27 vaikai.

 Atsakomybės už šią ataką kol kas niekas neprisiėmė. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Atsakomybės už šią ataką kol kas niekas neprisiėmė. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-25 13:24

Prokuroro Nabilo Sadeqo pranešime sakoma, kad per šį išpuolį dar 126 žmonės buvo sužeisti.

Pareigūnas nurodė, kad ataką įvykdė 25–30 kovotojų, į mečetę prie Bir al Abdo miesto, esančio maždaug už 40 km į vakarus nuo provincijos sostinės Arišo, atvažiavusių penkiais visureigiais.

Pranešime sakoma, kad užpuolikai užėmė pozicijas prie al Raudos mečetės pagrindinių durų ir 12 langų, tuomet pradėjo pliekti iš automatų į viduje buvusius maldininkus. Kovotojai taip pat padegė prie mečetės stovėjusius septynis maldininkams priklausiusius automobilius.

Egipto prezidentas Abdel Fattahas al-Sissi įsakė pastatyti mauzoliejų, kuriame būtų pagerbti 305 žmonės, vienoje Šiaurės Sinajaus provincijos mečetėje nužudyti numanomų islamistų kovotojų.

Prezidento pranešime nenurodoma, kur mauzoliejus bus pastatytas ar kas jį pastatys, tačiau sprendimas jį turėti atspindi vyriausybės jaučiamą gilią širdgėlą dėl itin daug aukų pasiglemžusio išpuolio – kruviniausio islamo ekstremistų įvykdyto išpuolio per Egipto naujausių laikų istoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.