Teroro akto Egipte aukų skaičius išaugo iki 235

Prieš Egipto Šiaurės Sinajaus provincijoje esančią mečetę įvykdyto teroro akto aukų skaičius išaugo iki mažiausiai 235 žmonių. Tai buvo kruviniausias išpuolis šalyje pastaruoju metu, praneša AFP.

 Teroro Egipte aukos.<br> AP nuotr.
 Teroro Egipte aukos.<br> AP nuotr.
 Teroro Egipte aukos.<br> AP nuotr.
 Teroro Egipte aukos.<br> AP nuotr.
 Teroro Egipte aukos.<br> AP nuotr.
 Teroro Egipte aukos.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-11-25 08:52

Bombos sprogimas supurtė Ravdos mečetę, esančią maždaug 40 km į vakarus nuo Šiaurės Sinajaus sostinės Arišo, po to į apeigas susirinkusius sufijų maldininkus imta šaudyti.

Prokuratūros teigimu, žuvo 235 žmonės, o 109 buvo sužeisti ir tai buvo beprecedentis įvykis jau ketverius metus besitęsiančio islamo ekstremistų sukilimo istorijoje. Pranešama, kad teroro aktą įvykdė apie 10-20 ginkluotų užpuolikų su kaukėmis ir karinėmis uniformomis.

Išpuolį pasmerkė JAV prezidentas Donaldas Trumpas, Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministras Borisas Johnsonas, Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jean-Yves Le Drianas, Popiežius Pranciškus ir Kairo Al Azharo mečetės Didysis imamas.

Egipto prezidentas Abdelis Fattah Al Sisis paskelbė trijų dienas gedulą ir pažadėjo, kad kariuomenė atsakys į teroro aktą „brutalia jėga“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.