Egipto šiaurėje saugumo pajėgos nukovė 11 įtariamų teroristų

Egipto saugumo pajėgos nukovė 11 įtariamų teroristų per reidą į slėptuvę, kuria naudojosi kovotojai, teikę pagalbą Sinajaus šiaurėje veikiantiems džihadistams, antradienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.

 Teroristai galimai rengė naujus išpuolius.<br> AP nuotr.
 Teroristai galimai rengė naujus išpuolius.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2017, 4:55 PM

Ministerija nurodė, kad policija vis dar nustatinėja per reidą Ismailijos provincijoje nukautų įtariamų kovotojų tapatybes. Jie buvo nukauti, kai apšaudė prie slėptuvės priartėjusius saugumo pajėgų narius.

Ši saugumo pajėgų operacija surengta po praėjusį penktadienį kovotojų įvykdytos 305 gyvybių pareikalavusios atakos prieš mečetę Sinajaus pusiasalio šiaurėje.

Ši ataka, per kurią dar apie 130 žmonių buvo sužeisti, yra daugiausiai aukų pareikalavęs islamo ekstremistų išpuolis per šiuolaikinio Egipto istoriją.

Išpuolio taikiniu tapusi mečetė buvo populiari tarp sūfijų, kuriuos daugelis islamistų laiko atskalūnais.

Vidaus reikalų ministerijos pranešime rašoma, kad policija taip pat areštavo šešis įtariamus kovotojus ir tris asmenis, kurie, manoma, gabeno jiems ryšių įrangą.

Kovotojų slėptuvėje buvo aptikta ginklų, šaudmenų ir ryšio priemonių.

Už penktadienio išpuolį prieš al Raudos mečetę atsakomybės niekas neprisiėmė, tačiau džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ nariai praeityje ne kartą yra taikęsi į sūfijus.

Islamo ekstremistai suintensyvino smurtą Šiaurės Sinajuje po to, kai kariuomenė 2013 metais nuvertė demokratiškai išrinktą, tačiau visuomenę supriešinusį islamiškų pažiūrų prezidentą Mohammedą Morsį (Mohamedą Mursį) ir ėmėsi griežtų veiksmų prie Musulmonų brolijos judėjimą.

uzsienis@bns.lt, +370 5 205 8525 – Užsienio naujienų skyrius 281623

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.