Kinijos įmonės planas dalintis skėčiais per tris mėnesius katastrofiškai žlugo

Dalijimosi ekonomika Kinijoje susiduria su sunkumais. Startuolis, mažiausiai pusvalandžiui nuomojęs skėčius, patyrė nesėkmę. Visi įmonės ištekliai buvo išvogti vos per tris mėnesius.

Daugybė skėčių buvo pavogta.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugybė skėčių buvo pavogta.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Skėčių neliko per tris mėnesius. <br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Skėčių neliko per tris mėnesius. <br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“ ir „The Guardian“ inf.

Nov 28, 2017, 11:53 AM

Neseniai įsteigta įmonė „Sharing E Umbrella“ prašė savo klientų 19 juanių (apie 2,5 euro) užstato už skėtį ir maždaug po 0,5 juanio (7 euro centai) už kiekvieną pusvalandį jo naudojimo.

Kiekvienas GPS siųstuvą turintis skėtis įmonei kainavo apie 59 juanius (7,6 euro), ir po trijų startuolio veikimo mėnesių skėčių, kurių buvo 300 tūkstančių, nebeliko nė vieno.

Programėlės naudotojai turėdavo nuskaityti kodą, esantį ant skėčio, savo telefonu ir gauti dar vieną kodą – skaičių derinį, kurį įvedus atsirakintų spynelė ir būtų galima daiktą pasiskolinti.

Tačiau naudojimosi schemoje buvo palikta viena spraga – už negrąžintą skėtį nebuvo jokios baudos, todėl šie daiktai pamažu buvo nušvilpti vagišių.

Nors įmonė patyrė nesėkmę, „Sharing E Umbrella“ įkūrėjas pasiryžęs bandyti dar kartą: įvairiose Kinijos vietose atsiras 30 milijonų naujų skėčių.

„Mus žavėjo dviračių skolinimosi idėja. Dabar gatvėje galima dalintis bet kuo. Tačiau su skėčiais kiek kitaip nei su dviračiais: pastaruosius galima palikti bet kur, o skėčiui reikia stovo“, – paaiškino startuolio įkūrėjas Zhao Shupingas.

Tiesa, investuotojai nusivylę: į startuolį sukišti maždaug 1,2 mln. eurų kol kas neatsipirko. O per tą laiką įsteigtos dar trys įmonės, kurios rengiasi Kinijoje siūlyti tą pačią paslaugą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.