Ispanai įsiutę: teisėjas stojo ginti moterį prievartavusių ir viską filmavusių 5 vyrų

Ispanijoje vyksta daugiausia žiniasklaidos dėmesio šiais metais sulaukęs teismas. Penki vyrai kaltinami grupiniu merginos išžaginimu. Pagrindinis jų veiksmų įkaltis – 96 sekundžių vaizdo įrašas. Ispanijoje pastaruoju metu kilo įsiūtis dėl teisėjo poelgio nagrinėjant šią bylą.

Nusikaltimas buvo įvykdytas per Pamplonoje vykusį San Fermino festivalį.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Nusikaltimas buvo įvykdytas per Pamplonoje vykusį San Fermino festivalį.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Nastopkaitė, Specialiai LR, Barselona

Nov 29, 2017, 9:51 AM

Kaltinami vyrai ne tik penkiese prievartavo merginą, bet ir filmavo savo veiksmus mobiliaisiais telefonais, o vėliau vaizdo įrašais pasidalijo socialiniuose tinkluose. Viskas įvyko 2016 metų liepos 7 dieną per San Fermino festivalį Pamplonoje.

Bylą nagrinėjantis teisėjas kritikuojamas dėl to, kad leido pateikti įrodymus, susijusius su prievartautos moters charakteriu ir asmeniniu gyvenimu. Be to, teisėjas neleido įrodymais laikyti susirašinėjimų tarp kaltinamųjų, per kuriuos jie aptarė virvių pirkimą, merginų svaiginimą ir prievartavimą.

San Fermino festivalio šventes rašytojas Ernestas Hemingway romantiškai aprašė vienoje žymiausių savo knygų „Fiesta“, kur liejasi vynas, o pašėlę baskai ir iš visos Ispanijos suvažiavę svečiai gatvėse bėga su įšėlusiais buliais.

Vis dėlto pastaraisiais metais alkoholio ir narkotikų gausa švenčių metu sukėlė daugybę nemalonių situacijų – moterys skundžiasi, kad prie jų ištisai priekabiaujama.

Tačiau prieš metus Ispaniją sudrebinęs seksualinis nusikaltimas, kurio dalyviai teisiami šią savaitę, precedento neturi.

Jis itin aktualus šiomis dienomis, kai į viešumą lenda seksualinio priekabiavimo atvejai.

Prieš daugiau nei savaitę teisme parodymus davė žiauraus seksualinio smurto auka, dvidešimtmetė Madride gyvenanti C., kuriai įvykio dieną buvo vos 18 metų.

Pasak Ispanijos žiniasklaidos, viskas įvyko ankstų liepos 7 dienos rytą, vienoje Pamplonos aikščių aukai susipažinus su penketu vyrų iš Sevilijos, kurie į Pamploną atvyko švęsti San Fermino festivalio.

Dar prieš važiuodami į Pamploną šie vyrukai dalijosi savo ketinimais „WhatsApp“ žinutėse.

Vienas jų rašė, jog „ruošiasi grupiniam dulkinimuisi“ ir tam ieškos „storulių pamploniečių“. Programėlėje vyrai buvo susikūrę profilį, kuris buvo pavadintas „Banda“ (isp. k. „Manada“).

„Geriau jau penkiese išdulkinti storulę, negu vienam dulkintis su liekna merga“, – rašė vienas iš „bandos“ narių.

Du iš penkių kaltinamųjų 2016 metais mokėsi civilinės gvardijos bei policijos akademijose, tačiau po šių įvykių buvo pašalinti iš šių mokymo įstaigų.

Anot antradienį teisme parodymus davusios merginos, vyrai ją nutarė palydėti iki automobilio, kuriame ji ruošėsi miegoti su kartu į šventę atvažiavusiu draugu.

Pakeliui jie įstūmė merginą į laiptinę ir vienas po kito ją prievartavo. Smurtiniai veiksmai truko 19 minučių, po to prievartautojai atėmė iš aukos mobilųjį telefoną ir pabėgo iš įvykio vietos.

Verkiančią ant suoliuko merginą rado pro šalį ėjusi Pamplonos gyventojų pora, jiems C. papasakojo, kas įvyko, buvo iškviesta policija, o mergina nuvežta į ligoninę. Ši pora teisme yra svarbūs liudytojai.

Kaltinamieji vyrai tvirtina, kad mergina pati sutiko santykiauti ir jie nenaudojo prievartos. Penketo advokatai teigia, jog vaizdo įraše mergina nesipriešina jų veiksmams.

Auka tikina, kad ji, apsupta penkių vyrų, buvo šoko būsenos ir nedrįso priešintis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.