Izraelis prieš musulmonų pamaldas budėti Jeruzalėje papildomai pasiuntė šimtus policininkų

Prieš pagrindines musulmonų savaitės pamaldas penktadienį budėti Jeruzalės senamiestyje ir jo prieigose buvo papildomai pasiųsti šimtai policijos pareigūnų, plintant neramumams dėl kontroversiško Baltųjų rūmų sprendimo oficialiai pripažinti šį miestą Izraelio sostine.

Keli šimtai policijos ir pasienio policijos pareigūnų buvo papildomai dislokuoti senamiestyje ir netoli jo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Keli šimtai policijos ir pasienio policijos pareigūnų buvo papildomai dislokuoti senamiestyje ir netoli jo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2017, 12:23 PM

„Keli šimtai policijos ir pasienio policijos pareigūnų buvo papildomai dislokuoti senamiestyje ir netoli jo“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas Micky Rosenfeldas.

Penktadienį paryčiais Jeruzalės senamiestyje, kur įsikūręs Al Aksos mečetės kompleksas, buvo ramu. Paprastai į penktadienines pamaldas trečioje svarbiausioje musulmonų šventovėje susirenka tūkstančiai maldininkų.

Gazos Ruožą valdantis palestiniečių judėjimas „Hamas“ pakvietė palestiniečius penktadienį surengti „įniršio dieną“, o jo lyderis Ismailas Haniya paragino pradėti naują intifadą (sukilimą) prieš Izraelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.