Libane sulaikytas Jungtinės Karalystės ambasados darbuotojos nužudymu įtariamas vyras

Libano policija pirmadienį areštavo „Uber“ vairuotoją, kuris įtariamas mėginęs išžaginti ir nužudęs Didžiosios Britanijos ambasados darbuotoją Rebeccą Dykes.

 R.Dykes rasta negyva Beirute.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 R.Dykes rasta negyva Beirute.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 R.Dykes rasta negyva Beirute.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 R.Dykes rasta negyva Beirute.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 18, 2017, 2:53 PM, atnaujinta Dec 18, 2017, 5:08 PM

Libano naujienų agentūra pranešė, kad sulaikytas libanietis prisipažino nužudęs jauną moterį, dirbusią Jungtinės Karalystės ambasadoje Beirute.

R. Dykes pastarąjį kartą buvo matyta penktadienį vėlai viename iš Beiruto rajonų, kuriame gyvena daug užsieniečių, vykusiame vakarėlyje, iš kurio moteris išvyko taksi automobiliu.

„Vėlų penktadienio vakarą moteris tame rajone įsėdo į jo automobilį. Jis nuvežė ją į kitą sostinės rajoną, tada – prie Matno greitkelio, kur mėgino ją išžaginti“, – nurodė agentūra, turėdama galvoje į šiaurę nuo sostinės esančią magistralę.

Šeštadienio vakarą ten buvo aptiktas nužudytos britės kūnas.

Libano saugumo aukšto rango pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad R. Dykes greičiausiai buvo pasmaugta, nes ant moters kaklo buvo užveržta virvė.

Panašūs nusikaltimai nėra dažni Libano sostinėje, apskritai laikomoje saugiu miestu turistams ir čia gyvenantiems užsieniečiams. Aukšto rango Libano saugumo pareigūnas pažymėjo, kad šis nusikaltimas nebuvo „politiškai motyvuotas“.

Nužudytos moters, dirbusios Britanijos vyriausybės Tarptautinio vystymosi departamente (DFID), nuotrauka pirmadienį buvo daugumos Jungtinės Karalystės laikraščių pirmuosiuose puslapiuose.

Užuojautą nužudytos moters artimiesiems ir kolegoms pareiškė Britanijos ambasadorius Beirute Hugo Shorteris, taip pat Beirute dirbantys kitų valstybių diplomatai ir pagalbos darbuotojai, kurių bendruomenę smarkiai sukrėtė R. Dykes nužudymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.