Rusijos žvalgybos vadovas metė kaltinimus JAV ir Baltijos šalims

Jungtinių Valstijų daromas spaudimas Nepriklausomų Valstybių Sąjungos narėms prilygsta nepaskelbtam hibridiniam karui, o jame svarbų vaidmenį taip pat atlieka Vašingtono sąjungininkės, įskaitant Baltijos šalis, antradienį pareiškė Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos (SVR) direktorius Sergejus Naryškinas.

S.Naryškinas pareiškė, kad Jungtinių Valstijų daromas spaudimas Nepriklausomų Valstybių Sąjungos narėms prilygsta nepaskelbtam hibridiniam karui.<br> AFP/Scanpix nuotr.
S.Naryškinas pareiškė, kad Jungtinių Valstijų daromas spaudimas Nepriklausomų Valstybių Sąjungos narėms prilygsta nepaskelbtam hibridiniam karui.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-19 12:06, atnaujinta 2017-12-19 13:55

„Vakarų vykdomo darbo mastai leidžia kalbėti apie nepaskelbtą hibridinį karą, Jungtinių Valstijų vykdomą prieš mūsų valstybes“, – S.Naryškinas sakė per NVS saugumo ir specialiųjų tarnybų vadovų susitikimą.

Jis pridūrė, kad „pastangų paversti emigracines struktūras vadinamosiomis revoliucinėmis kuopelėmis priešakyje yra Jungtinė Karalystė, Lenkija, Švedija, Baltijos valstybės“.

Grupė Vakarų valstybių faktiškai pasirinko kursą siekti Nepriklausomų Valstybių Sandraugos (NVS) šalių susipriešinimo, pareiškė S.Naryškinas.

„Grupė Vakarų šalių faktiškai yra pasirinkusios kursą siekti strategiškai susilpninti, paskatinti skilimą glaudžiuose Sandraugos valstybių santykiuose ir stabdyti integracijos procesus“, – sakė S.Naryškinas, kalbėdamas NVS saugumo institucijų ir specialiųjų tarnybų vadovų susitikime.

Pasak jo, „po apgailėtinų vadinamosios Ukrainos demokratizacijos scenarijaus įgyvendinimo rezultatų JAV ir virtinės paklusnių jų sąjungininkų pagrindiniai lūkesčiai susiję su esamų (NVS) šalių nacionalinių vadovybės sistemų laipsnišku išardymu“.

„Šiuo metu jų pastangos NVS šalyse nukreiptos į kišimąsi į demokratinius procesus, į suverenių valstybių vidaus reikalus“, – aiškino SVR direktorius.

Vienu svarbiausių dalykų tampa atsparumas informacinėje sferoje, pažymėjo S.Naryškinas ir pridūrė, kad bet kokie NVS šalių mėginimai apginti savo informacinį suverenitetą susiduria su neproporcinga agresija.

JAV ir Europos Sąjunga yra paskelbusios griežtų sankcijų Maskvai už Rusijos įvykdytą Krymo pusiasalio aneksiją ir jos vaidmenį Rytų Ukrainą krečiančiame separatistiniame konflikte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.