Ukraina ir separatistai susitarė dėl apsikeitimo belaisviais

Kijevas ir Rytų Ukrainos separatistai susitarė dėl apsikeitimo belaisviais. Separatistų lyderiai ir Ukrainos vyriausybės atstovas pirmadienį per televiziją sakė, kad šis apsikeitimas įvyks trečiadienį.

 Konfliktas Rytų Ukrainoje tarp Rusijos remiamų separatistų ir vyriausybinių pajėgų nuo 2014 metų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Konfliktas Rytų Ukrainoje tarp Rusijos remiamų separatistų ir vyriausybinių pajėgų nuo 2014 metų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-25 13:08, atnaujinta 2017-12-25 16:47

Tai buvo paskelbta po susitikimo Maskvoje, kuriam tarpininkavo Rusijos Ortodoksų Bažnyčios vadovas.

Kijevo atstovas Viktoras Medvedčukas sakė, kad Ukraina yra pasirengusi paleisti 306 žmones ir tikisi, kad separatistai paleis 74 žmones. Kol kas neaišku, ar tai būtų visi karo belaisviai.

Kijevas sakė, kad nėra pasirengęs paleisti kai kurių asmenų, esančių apsikeitimo sąrašuose, naujienų agentūrai „Interfax“ tvirtino Donecko liaudies respublika (DLR) pasiskelbusio darinio valdžios atstovas.

„Ukrainiečiai iš tų sąrašų išbraukė daugelio asmenų … pavardes. Mes primygtinai reikalaujame apsikeitimo „visi už visus“, kaip nurodyta Minsko susitarimuose“, – sakė atstovas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.