Vladimiras Putinas pateikė rinkimų komisijai dokumentus dėl kandidatūros rinkimuose

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį atvyko į Centrinę rinkimų komisiją (CRK) ir asmeniškai padavė dokumentus dėl savo kandidatūros iškėlimo kitų metų kovą įvyksiančiuose prezidento rinkimuose.

 V.Putinas dokumentus pateikė asmeniškai.<br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
 V.Putinas dokumentus pateikė asmeniškai.<br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
 V.Putinas dokumentus pateikė asmeniškai.<br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
 V.Putinas dokumentus pateikė asmeniškai.<br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
 V.Putinas dokumentus pateikė asmeniškai.<br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
 V.Putinas dokumentus pateikė asmeniškai.<br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 27, 2017, 3:10 PM, atnaujinta Dec 27, 2017, 3:13 PM

Prieš pateikdamas dokumentus V. Putinas atkreipė dėmesį į laiką, rodomą ekranuose Centrinėje rinkimų komisijoje. „Viskas pagal valandas, minutes“, – pasakė jis.

CRK atstovai paaiškino, kad rodomas laikas, likęs iki balsavimo dienos. „Bet čia pas mus pagal Tolimųjų Rytų laiką, ne pagal Maskvos – ten atidaromos mūsų pirmosios rinkimų apylinkės“, – sakė atstovas.

Iš pradžių prezidentas padavė CRK nariui Aleksandrui Kliukinui ir Rinkimų proceso valdybos viršininkei Jelenai Orlovskajai savo pasą. Tada pateikė pareiškimą dėl sutikimo balotiruotis į Rusijos prezidento postą, pažymą, kad pristatytas dokumentas rinkėjų grupei ir įgaliotiesiems atstovams registruoti, prašymą įregistruoti rinkėjų grupę, duomenis apie pajamas, turtą ir išlaidas, pareiškimą dėl įgaliotojo atstovo finansų klausimais įregistravimo, raštišką įgaliotojo atstovo sutikimą.

Tada dokumentus pateikė rinkėjų grupės įgaliotasis atstovas – profesorius, teisininkas Sergejus Kabyševas.

Visa dokumentų pateikimo procedūra užtruko 10 minučių.

Patikrinusi dokumentus CRK turi priimti sprendimą dėl V. Putino nepriklausomos kandidatūros iškėlimą remiančios rinkėjų grupės įregistravimo. Teigiamo sprendimo atveju jis galės pradėti rinkti jo kandidatūrą palaikančių žmonių parašus. Pagal įstatymus tokių parašų reikia surinkti ne mažiau kaip 300 tūkstančių.

V. Putinas jau trečią kartą eina į prezidento rinkimus kaip nepriklausomas kandidatas. Jo kandidatūrą kelia rinkėjų iniciatyvinė grupė. 2000 metais (kaip einantis prezidento pareigas) ir 2003 metais jis taip pat ėjo į CRK užsirašyti nepriklausomu kandidatu. 2011 metais jį kandidatu į valstybės vadovo postą iškėlė partija „Vieningoji Rusija“.

Kaip naujienų agentūrai „Interfax“ anksčiau sakė Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotoja, visos Rusijos judėjimo „Liaudies frontas už Rusiją“ (LFR) centrinio štabo viena pirmininkų Olga Timofejeva, iniciatyvinėje grupėje dėl V. Putino kandidatūros iškėlimo bus maždaug 600 žmonių. Jos steigiamąjį organizacinį komitetą suformavo asmeniškai valstybės vadovą pažįstantys žmonės – politikai, kultūros, visuomenės veikėjai, sportininkai, verslo atstovai.

CRK savo ruožtu anksčiau paaiškino, kad V. Putinas, pareiškęs apie ketinimus balotiruotis dar vienai kadencijai, neprivalo rinkimų kampanijos metu išeiti atostogų.

Pagal rinkimų įstatymą kandidatai, dirbantys valstybės tarnyboje ir žiniasklaidoje, privalo po oficialaus jų kandidatūros įregistravimo išeiti atostogų iki pat rinkimų, bet prezidentui ši nuostata netaikoma.

Gruodžio 18 d. CRK patvirtino prezidento rinkimų kampanijos grafiką, pagal kurį nepriklausomi kandidatai surinktus parašus privalo pristatyti komisijai iki sausio 7 dienos.

V.Putinas pirmuoju valstybės asmeniu tapo 1999 metų gruodžio 31 dieną, kai tuometinio Rusijos prezidento Boriso Jelcino sprendimu buvo paskirtas Rusijos prezidento pareigas einančiu pareigūnu. B. Jelcinas, pirmasis Rusijos prezidentas, apie šį sprendimą paskelbė atsistatydindamas pirma laiko.

Pirmą kartą į prezidento postą V. Putinas buvo išrinktas 2000 metų kovo 26 dieną. Jis buvo perrinktas 2004 ir 2012 metais. 1999–2000 ir 2008–2012 metais V. Putinas dirbo vyriausybės vadovo poste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.