Charkove pašto skyrių užgrobęs užpuolikas sučiuptas per policijos šturmą

Ukrainos šiaurės rytiniame Charkovo mieste ginkluotas kaukėtas vyras šeštadienį mėgino apiplėšti vieną pašto skyrių, bet atvykus policijai paėmė įkaitais 11 ten buvusių darbuotojų ir klientų, tarp jų du vaikus, pranešė vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenka.

 Charkovo pašto skyriuje ginkluotas užpuolikas laiko 11 įkaitų.<br> Twitter nuotr.
 Charkovo pašto skyriuje ginkluotas užpuolikas laiko 11 įkaitų.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2017, 5:25 PM, atnaujinta Dec 30, 2017, 8:58 PM

„Šiandien į vieną Ukrainos pašto skyrių užėjo vyras, turėjęs į pistoletą panašų daiktas, siekdamas įvykdyti ginkluotą apiplėšimą. Tuo metu ten buvo devyni žmonės – pašto darbuotojai ir lankytojai, tarp jų du vaikai“, – sakoma A. Heraščenkos „Facebook“ žinutėje.

„Kažkas spėjo paskambinti (pagalbos telefonu) 102 ir iškviesti policiją. Patruliai per kelias minutes atvyko į apiplėšimo vietą. Plėšikas suprato, kad negalės ramiai palikti nusikaltimo vietos su laimikiu ir priėmė sprendimą pareikšti, kad visus ima įkaitais“, – pridūrė patarėjas, kuris taip pat yra Aukščiausiosios Rados narys.

Pasak jo, šiuo metu pašto skyrius, esantis netoli Kijevo metropoliteno stoties, yra apsuptas policijos. Į įvykio vietą atvyko Charkovo srities policijos viršininkas Olehas Bechas ir Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) regioninio padalinio vadovas Andrijus Nosačas.

„Su plėšiku, po įkaitų pagrobimo tapusio teroristu, vedamos derybos. Jam siūloma padėti ginklą, paleisti įkaitus ir pasiduoti pareigūnams. Tikėkimės, kad teroristui pakaks proto nusiginkluoti ir pasiduoti“, – rašė A. Heraščenka.

O. Bechas anksčiau sakė, kad užpuolikas jokių reikalavimų kol kas nepateikė.

Policija taip pat uždarė eismą gatvėse šalia užgrobto pašto skyriaus.

Paleido 5 įkaitus

Ginkluotas užpuolikas paleido penkis įkaitus – tris moteris ir du vaikus, šeštadienį pranešė pareigūnai.

„Ką tik SBU (Ukrainos saugumo tarnyba) pranešė prezidentui apie Charkove išvaduotus penkis įkaitus. Tai trys moterys ir du vaikai“, – sakoma prezidento Petro Porošenkos atstovo spaudai Sviatoslavo Ceholkos „Facebook“ žinutėje.

Vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenka anksčiau nurodė, kad ginkluotas kaukėtas vyras šeštadienio popietę mėgino apiplėšti vieną Charkovo pašto skyrių, bet atvykus policijai paėmė įkaitais 11 ten buvusių darbuotojų ir klientų, tarp jų du vaikus.

Į incidento vietą atvykęs Charkovo srities policijos viršininkas Olehas Bechas nurodė, kad užpuolikas, užgrobęs pašto skyrių Ševčenkos gatvėje apie 14 val. 40 min. vietos (ir Lietuvos) laiku, pateikė neaiškių reikalavimų, susijusių su anksčiau šią savaitę įvykusiu apsikeitimu belaisviais tarp Kijevo vyriausybės ir dalį Rytų Ukrainos kontroliuojančių prorusiškų separatistų.

„Reikalavimų kol kas nesuprantame. Pagrindinis klausimas – jog jis kalba, kad ne visi įkaitai buvo paleisti per neseniai vykusias derybas“, – pareigūnas sakė televizijai „112 Ukraina“.

Naujienų agentūra „Unian“ citavo Nacionalinės policijos atstovą Jaroslavą Trakalą, sakiusį, kad užpuolikas pareigūnams pareiškė esąs apsijuosęs diržu su sprogmenimis ir grasina juos detonuoti.

Policija nurodė, kad pareigūnams galiausiai pavyko įkalbėti užpuoliką paleisti pagrobtas moteris ir vaikus.

Sučiupo per šturmą

Ukrainos šiaurės rytiniame Charkovo mieste pašto skyrių užgrobęs ir 11 žmonių įkaitais laikęs ginkluotas užpuolikas buvo sulaikytas per policijos specialiųjų pajėgų operaciją, šeštadienį pranešė vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas.

„Nacionalinės policijos kriminalinės paieškos operacijų pareigūnai ką tik lokalizavo nusikaltėlį, paėmusį įkaitais žmonių. Dėkoju už tarnybą!“ – ministras parašė „Twitter“ žinutėje.

A. Avakovas taip pat paskelbė nuotrauką, kurioje matyti vyras sukruvintu veidu, už nugaros surakintomis rankomis, laikomas už sprando policijos pareigūno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.