Siaubo istorija kaip iš filmų: Lenkiją pašiurpino atskleistas kanibalizmo atvejis

Lenkiją sukrėtė Ščecino prokuratūros pranešimas apie atskleistą kanibalizmo atvejį. Keliolika metų slėptas kraupus nužudymas primena istoriją apie Svynį Todą.

Penki lenkai savo auką kankino ir pribaigė prie ežero. Jie pasirūpino, kad policijos pareigūnai palaikų neberastų, – dalį suvalgė, o kitus išmetė į vandenį.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Penki lenkai savo auką kankino ir pribaigė prie ežero. Jie pasirūpino, kad policijos pareigūnai palaikų neberastų, – dalį suvalgė, o kitus išmetė į vandenį.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai LR, Varšuva

Dec 30, 2017, 1:13 PM, atnaujinta Dec 30, 2017, 4:33 PM

Prokuratūra atskleidė tiktai tiek, kad nusikaltimas padarytas prieš penkiolika metų, o vienas iš suimtų keturių nusikaltėlių jau prisipažino valgęs žmogieną.

Tačiau dienraščiui „Gazeta Wyborcza“ pavyko išsiaiškinti, kokioje vietovėje įvyko nusikaltimas.

Ištirta, kad Laske, 80 kilometrų nuo Ščecino nutolusiame kaimelyje, apie įvykdytą žmogžudystę ir kanibalizmą žinojo net keliolika žmonių, tačiau visi sutartinai tylėjo.

Policija apie nusikaltimą nesužinojo todėl, kad žudikus siejo ne tik giminystė, bet ir bendra kanibalizmo puota, apie kurią jie vėliau jokiu būdu nenorėjo prasitarti.

Kanibalas prisipažino laiške

Šių metų pradžioje į Ščecino policiją atėjo elektroninis laiškas, kurio autorius prisipažino dalyvavęs nužudant ir suvalgant keturiasdešimtmetį vyriškį.

Laiškas teisėsaugą pakraupino, tačiau pareigūnai nebuvo tikri, kad tai nėra prasimanymas, mat elektroninį laišką pasirašęs žmogus kelios dienos prieš jo išsiuntimą mirė.

Policininkai spėjo, kad mirusiojo prašymu laišką išsiuntė kuris nors iš jo giminaičių ar artimiausių draugų. Kadangi laiške buvo aprašyti konkretūs faktai ir nurodytos įtariamųjų pavardės, policininkai prieš mėnesį nusprendė surengti gudrią provokaciją.

Jie paprašė prokuroro leisti klausytis laiške paminėtų asmenų telefono pokalbių ir paviešino žiniasklaidoje nedidelį pranešimą, jog ėmė tirti spėjamą seną kanibalizmo atvejį Ščecino regione.

Šis pranešimas sukėlė nusikaltėliams paniką, jie ėmė vienas kitam skambinėti ir domėtis, ar kuris nors iš jų neprasitarė.

Nužudė jaunuoliai

Pokalbiai telefonu leido nustatyti, kad nusikaltime, be mirusio asmens, dalyvavo dar keturi vyriškiai, o apie aukos suvalgymą žinojo dar keliolika asmenų – žudikų giminaičių.

Visus spėjamus žudikus policijos pareigūnai neseniai suėmė. Nusikaltimo metu jiems buvo 23, 26, 32 ir 41 metai.

Nusikaltimo sumanytojas buvo 26 metų suvirintojas, keturių vaikų tėvas, konfliktavęs su užpuolimo auka.

Tą lemtingą šeštadienio vakarą suvirintojas su žmonos broliu, jo pusbroliu, savo draugu bei kaimynu puotavo Laske tuo metu populiariame bare „U Juzka“.

Netrukus į barą iš kito kaimo užsuko suvirintojo nemėgstamas keturiasdešimtmetis vyriškis.

Pastarajam išėjus į lauką parūkyti penketas vyriškį užpuolė, jėga įmetė į automobilio bagažinę ir nusivežė į paežerę.

Nutarė auką suvalgyti

Ten užpuolikai toliau plempė degtinę ir negailestingai kankino auką.

Kai jis mirė, suvirintojas vertė visus sėbrus suvalgyti aukos palaikus, tvirtindamas, kad tai privers juos solidariai tylėti ir neprasitarti apie to vakaro įvykius.

Policininkai neatsistebi, jog žmogų užmušė ir suvalgė asmenys, kurių nė vienas anksčiau nebuvo teistas. Visi mėgo išgerti, tačiau tokia silpnybė buvo būdinga daugumai to kaimo vyrų.

Ščecino universiteto kriminalistikos profesorius Jerzy Pobocha teigė, jog pokarinėje Lenkijoje nebuvo užregistruota žmogaus valgymo atvejų, o tokie atsitikimai Vakarų pasaulyje yra labai reti.

J.Pobocha spėjo, kad, nepaisant to, jog aukos liekanų policijai nepavyko aptikti, nes nesuvalgytas kūno dalis sadistai nuskandino ežere, suimtųjų kaltė bus įrodyta ir jie bus nuteisti ilgiems metams kalėti.

Prieš 15 metų Laske gyveno 800 žmonių, o šiuo metu – vos 250 ir dauguma jų – senyvo amžiaus, nes jaunesni emigravo į užsienį.

Žurnalistų pakalbinti kai kurie kaimiečiai prisiminė dar kraupesnį dalyką.

Tą sekmadienio rytą pagrindinis įtariamasis kai kuriuos kaimynus apdalijo neva žvėriena, kuri pasirodė esanti keistoko skonio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.