Irano reformų šalininkai smerkia smurtą ir JAV paramą protestams

Irano reformas remiantys politikai antradienį pasmerkė šalį pastarosiomis dienomis krečiantį smurtą ir apkaltino JAV kurstant neramumus, nors ragino savo vyriausybę spręsti ekonomines bėdas.

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2018, 10:11 PM

„Be abejo, Irano žmonės susiduria su sunkumais savo kasdieniame gyvenime ... ir turi teisę taikiai reikalauti bei protestuoti“, – sakoma Pamaldžių kovotojų asociacijos, kuriai vadovauja buvęs prezidentas Mohammadas Khatami, pareiškime.

„Tačiau pastarųjų dienų įvykiai parodė, kad oportunistai ir tvarkos drumstėjai pasinaudojo demonstracijomis problemoms, nesaugumui kelti ir valstybiniams pastatams naikinti, įžeisdami šventas religines ir nacionalines vertybes“, – sakoma pareiškime.

M. Khatami šaliai vadovavo 1997-2005 metais, bet vėliau, dėl vaidmens per masines demonstracijas 2009 metais, jam buvo uždrausti vieši pasirodymai.

Jo politinė grupė sakė, kad smurtas, pasireiškęs per penkias protestų visoje šalyje dienas, padės Irano „priešams, kuriems vadovauja Jungtinės Valstijos ir jų agentai“, ir kurie „skatino tvarkos drumstėjus bei smurtinius veiksmus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.