Izraelio parlamentas priėmė teisės aktą, turintį užkirsti kelią Jeruzalės padalijimui

Izraelio parlamentas antradienį priėmė teisės aktą, numatantį, kad įstatymų leidėjai sprendimą perleisti bet kurios Jeruzalės dalies kontrolę galės tik kvalifikuota balsų dauguma.

Šis gruodžio 6 dieną paskelbtas sprendimas smarkiai supykdė palestiniečius, laikančius Rytų Jeruzalę savo būsimos valstybės sostine.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Šis gruodžio 6 dieną paskelbtas sprendimas smarkiai supykdė palestiniečius, laikančius Rytų Jeruzalę savo būsimos valstybės sostine.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2018, 2:15 PM, atnaujinta Jan 2, 2018, 2:17 PM

Šis žingsnis gali tapti kliūtimi sutarti dėl taikos plano, kuriame, be kita ko, būtų numatytas šio miesto padalijimas.

Antradienį priimta pataisa draudžia vyriausybei perleisti bet kurios Jeruzalės dalies kontrolę neužsitikrinus mažiausiai 80 iš 120 parlamentarų pritarimo.

Tačiau šiam teisės aktui atmesti pakaks paprastos daugumos balsų, todėl jis turi labiau simbolinę reikšmę.

Knesetas priėmė šią pataisą smarkiai padidėjus įtampai dėl JAV prezidento Donaldo Trumpo paskelbto kontroversiško sprendimo oficialiai pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine.

Šis gruodžio 6 dieną paskelbtas sprendimas smarkiai supykdė palestiniečius, laikančius Rytų Jeruzalę savo būsimos valstybės sostine.

Izraelis per 1967 metų karą užėmė Rytų Jeruzalę ir ją vėliau aneksavo, bet didžioji dalis tarptautinės bendrijos šios aneksijos niekada nepripažino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.