JAV nutraukia paramą Pakistanui ir reikalauja imtis veiksmų dėl terorizmo

JAV valstybės departamentas pranešė, kad bus nutraukiama beveik visa šimtų milijonų dolerių vertės JAV parama Pakistanui saugumo srityje, kol Pakistanas nesiims veiksmų dėl jo žemėje veikiančių teroristinių grupuočių. 

JAV bepilotės skraidyklės Pakistane seniai medžioja Haqqani klano kovotojus. <br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
JAV bepilotės skraidyklės Pakistane seniai medžioja Haqqani klano kovotojus. <br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2018, 8:30 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 8:31 AM

„Šiandien galime patvirtinti, kad šiuo metu nutraukiame paramą Pakistanui saugumo srityje, kol Pakistano vyriausybė nesiims ryžtingų veiksmų prieš grupuotes, įskaitant Afganistano Talibaną ir „Haqqani“ teroristų tinklą. Mūsų nuomone, jie destabilizuoja regioną ir taip pat taikosi į JAV personalą“, - sakė departamento atstovė Heather Nauert, tačiau negalėjo įvardyti visos nutraukiamos paramos finansinės vertės. 

„Netieksime Pakistanui karinės įrangos ir nepervesime su saugumu susijusių lėšų, nebent tai būtų privaloma pagal įstatymą“, - pridūrė atstovė. 

Grasinimų dėl paramos nutraukimo Pakistanas sulaukė jau prieš kelias dienas. Pirmajame savo 2018 metų pranešime socialiniame tinkle tviteryje JAV prezidentas Donaldas Trumpas negailėjo kritikos Pakistanui. Prezidentas teigė, kad „kvaila, jog JAV per paskutinius 15 metų skyrė Pakistanui daugiau kaip 33 mlrd. dolerių vertės paramą, o mainais už tai tesulaukė melo ir apgaulės“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.