Jungtinėje Karalystėje verslininkas nusitaikė į žvejus iš Lietuvos ir Lenkijos

Ženklas, draudžiantis žvejoti iš Lenkijos ar kitų Rytų Europos valstybių atvykusiems žmonėms, Oksfordšyre sukėlė didžiulį pasipiktinimą, skelbia „The Independent“. 

 Ženklas draudė ne tik atvykti automobiliais, vestis vaikus bei šunis, bet ir žvejoti migrantams iš Lenkijos ir viso Rytų bloko. <br> Soc. tinklų nuotr. 
 Ženklas draudė ne tik atvykti automobiliais, vestis vaikus bei šunis, bet ir žvejoti migrantams iš Lenkijos ir viso Rytų bloko. <br> Soc. tinklų nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2018, 8:34 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 9:59 AM

Žuvininkystės ūkio „Field Farm“ atstovas Billy Evansas teigė, kad ženklas buvo pastatytas po įspėjimų, kad „lenkai arba kažkas panašaus“ vagia žuvis. 

Tiesa, vėliau ženklas buvo pašalintas. B.Evansas teigė pasielgęs taip po to, kai sulaukė grasinimų. 

„Netoleruosiu vagių, nesvarbu, iš kur jie atvykę. Toliau ginsiu savo įsitikinimus. Jeigu jie nori mane vadinti rasistu už tai, kad stabdau vagis, kurie atvyksta į mano nuosavybę, tegu“, – teigė žuvininkystės ūkio savininkas. 

Tiesa, B.Evansui gali grėsti teisinė nuobauda, o Lygybės ir žmogaus teisių komisija paskelbė, kad ženklas pažeidžia įstatymus. 

Lenkas žvejys Rado Papiewskis pradėjo rinkti lėšas, už kurias ketina kelti bylą prieš B.Evansą. Jam jau pasisekė gauti daugiau nei 10 tūkst. svarų (11,2 tūkst. eurų). 

„Neseniai pamačiau labai įžeidžiantį ir diskriminuojantį ženklą: „Neįleidžiami Lenkijos ir Rytų Bloko žvejai“. Ženklas papiktino daug migrantų. Jis tikrai diskriminuoja lenkus ir Rytų Europos gyventojus“, – teigė R.Papiewskis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.