Policija atskleidė šiurpių detalių apie Ukrainos žmogaus teisių gynėjos nužudymą

Teisėsaugai, tiriančiai teisininkės ir žmogaus teisių gynėjos Irinos Nozdrovskos nužudymą, pavyko atkurti lemtingos dienos įvykių seką. 

 I.Nozdrovska (kairėje) rasta negyva sausio 1 dieną. <br> Socialinių tinklų nuotr.
 I.Nozdrovska (kairėje) rasta negyva sausio 1 dieną. <br> Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-05 17:44, atnaujinta 2018-01-05 19:14

Maža to, nusikaltimo vietoje policija aptiko kelis vertingus įkalčius, kurie gali padėti išnarplioti bylą. Apie tai žiniasklaidą informavo Ukrainos Nacionalinės policijos pirmasis viršininko pavaduotojas Viačeslavas Abroskinas, rašo „Unian“. 

Pasak jo, teisėsaugos pareigūnams pavyko visiškai atkurti I.Nozdrovskos kelią dieną, kai ji buvo nužudyta. Policininkai nustatė jos kelią nuo darbo vietos Kijeve iki vietos, kur buvo aptiktas kūnas.

„Ji išėjo iš metro, tada greičiausiai įsėdo į maršrutinį taksi, nuvažiavo beveik iki savo namų. Panaudoję mūsų technines galimybes, nustatėme jos kelionę, laiką, kurio prireikė nuvažiuoti iš vieno taško į kitą. 

Dabar preliminariai žinome, kada ji buvo nužudyta. Galiu pasakyti, kad ją nužudė gruodžio 29 d. vakare. Galutinį ir tikslų laiką galėsime pasakyti tik po kompleksinės ekspertizės“, – pareiškė V.Abroskinas. 

„Tai buvo paskutinis jos pokalbis su artimaisiais. Jos telefonas veikė maždaug iki 19 valandos“, – pasakojo V.Abroskinas.

Policija mano, kad I.Nozdrovska iš metro nuvyko iki namų, kur jos jau galėjo laukti nusikaltėliai arba ji jau galėjo važiuoti su žudiku. 

V.Abroskinas patvirtino, kad I.Nozdrovskos kūnas buvo rastas upėje. Ant jos kūno rasta daugybė durtinių žaizdų, moteris buvo išrengta. 

„Kodėl išrengta? Galima spėti, kad nusikaltėlis bandė atsikratyti visų galimų įkalčių, kad nebūtų surastas jo DNR. Taip pat neatmetama galimybė, kad jis norėjo išprievartauti auką. Jos drabužių mes dar neaptikome“, – pasakojo policijos pareigūnas. 

Vietoje, kur buvo aptiktas kūnas, dirbo ir nardytojai. Jie upės dugne aptiko skirtingų peilių komplektus. 

„Kaip jie ten atsirado, kol kas lieka neaišku. Atskirai radome dar vieną peilį, tačiau pagal ašmenų dydį nė vienas šių peilių netinka. Jie nėra nusikaltimo įrankiu. Tačiau darbus vykdome toliau, tęsiame nusikaltimo vietos tyrimą. 

Vandenyje aptikome vieną I.Nozdrovskos telefonų. Radome antrojo telefono dėklą, tačiau paties telefono kol kas neradome. Aptikome drabužius, tačiau jie ne I.Nozdrovskos, tądien ji buvo apsirengusi kitaip“, – teigė V.Abroskinas. 

Pasak jo, kol kas negalima teigti, kad nusikaltimas įvykdytas būtent prie upės. Galbūt čia ją atvežė jau nužudytą ir tiesiog įmetė kūną į upę. 

I.Nozdrovska dingo gruodžio 29 dieną, jos kūnas buvo aptiktas sausio 1-ąją. Kijevo srityje. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.