Ukrainos URM rekomenduoja šalies piliečiams vengti itin pavojingomis laikomų kelionių į Rusiją

Ukrainos užsienio reikalų ministerija rekomenduoja šalies piliečiams vengti kelionių į Rusiją, nes iš ten gali nebegrįžti prieš savo valią.

Paskutinėmis praėjusių metų dienomis Rusijos saugumiečiai Maskvoje sulaikė į Saratovą, pas seserį vykstantį Ukrainos pilietį.<br>Sputnik asociatyvi nuotr.
Paskutinėmis praėjusių metų dienomis Rusijos saugumiečiai Maskvoje sulaikė į Saratovą, pas seserį vykstantį Ukrainos pilietį.<br>Sputnik asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2018, 11:04 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 11:08 AM

„Ukrainiečių kelionė į Rusiją – neretai bilietas į vieną pusę. Tai patvirtina faktai. Taigi, ar verta rizikuota savo laisve bei sukelti kančių artimiesiems?“, – teigiama Ukrainos URM konsulinės tarnybos pranešime.

Ukrainos URM priminė Saugumo tarnybos perspėjimą: „Rusijos Federalinė saugumo tarnyba medžioja į Rusiją atvykusius Ukrainos piliečius, todėl kelionės į šalį-agresorę yra itin pavojingos“.

Paskutinėmis praėjusių metų dienomis Rusijos saugumiečiai Maskvoje sulaikė į Saratovą, pas seserį vykstantį Ukrainos pilietį, dalyvavusį kovose prieš prorusiškus separatistus Donbase. Po Ukrainos URM kreipimosi dėl šio incidento į Rusijos URM, oficialiai nepatvirtintais duomenimis, šis Ukrainos pilietis buvo paleistas ir grįžta namo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.