Londone suimtas Nicolas Sarkozy patikėtinis

Londone suimtas buvusio Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy patikėtinis. Verslininkas Alexandre'as Djouhri buvo ieškomas Prancūzijos teisėsaugos pagal tarptautinį arešto orderį, pirmadienį Paryžiuje pranešė tyrėjai. Verslininkas įtariamas buvęs tarpininkas Libijai abejotinai skiriant lėšų N.Sarkozy rinkimų kampanijai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-08 18:47, atnaujinta 2018-01-09 12:11

Nuo 2013 metų balandžio Prancūzijos tyrėjai atlieka tyrimą dėl įtarimų, kad N.Sarkozy rinkimų kampaniją 2007-aisiais finansavo tuometinis Libijos diktatorius Muammaras al-Gaddafi. Kalbama apie mažiausiai 50 mln. eurų. Dar būdamas prezidentas N.Sarkozi įtarimą pavadino „groteskišku“.

Tyrėjų duomenimis, A.Djouhri buvo sulaikytas jau sekmadienį Londono Hitrou oro uoste britų policijos. Jis esą, kaip N.Sarkozy patikėtinis, palaikė kontaktą su „Gaddafi bankininku“ Bashiru Saleh, kuris ilgą laiką buvo Prancūzijoje.

Kai B.Saleh po M. al-Gaddafi nuvertimo ir mirties 2011 metais buvo ieškomas, A.Djouhri, be to, esą padėjo jam slapta palikti Prancūziją Pietų Afrikos kryptimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.