Per šventes Rusijoje neišvengta šiurpių nusikaltimų

Rusai šįmet galėjo gerai pailsėti – laisvadieniai šalyje truko 10 dienų – nuo gruodžio 30 iki vakar. Bet ilgų naujametinių atostogų kaina skaudi – 5–8 lavonai kasdien.

 Naujuosius rusai pasitiko su gausybe nelaimių. <br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Naujuosius rusai pasitiko su gausybe nelaimių. <br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Savaitgalį rusai šventė stačiatikių Kalėdas. Vidurnakčio mišiose dalyvavo ir Rusijos prezidentas V.Putinas.<br>„RIA Novosti“/„Scanpix“ nuotr.
Savaitgalį rusai šventė stačiatikių Kalėdas. Vidurnakčio mišiose dalyvavo ir Rusijos prezidentas V.Putinas.<br>„RIA Novosti“/„Scanpix“ nuotr.
 Naujuosius rusai pasitiko su gausybe nelaimių. <br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Naujuosius rusai pasitiko su gausybe nelaimių. <br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aleksandras Procenka, Specialiai LR, Maskva

Jan 9, 2018, 11:12 PM

Nelaimės per šiuos laisvadienius Rusijoje lydėjo viena kitą. Rusai į darbą leido kumščius, neatsakingai kūreno ugnį, kur pakliūva šaudė fejerverkus, vaišinosi su žvėrimis.

Galima pasidžiaugti nebent tuo, kad pranešimų apie nušalusius ir mirtinai sušalusius gauta mažai – kitaip nei ankstesniais metais. Taip buvo dėl ilgalaikio atšilimo Maskvos regione.

Būtent čia ankstesniais metais per sezoną sušaldavo iki 200 benamių. Bet dabar, sinoptikų duomenimis, temperatūra kai kuriomis dienomis vidutinius rodiklius viršijo 10 laipsnių. Sausį Rusijoje atrodo, tarsi būtų atėjęs balandžio mėnuo.

Oras kėlė pavojų

Net kantriausi šventinių iškylų su slidėmis mėgėjai nesulaukė progos pašliuožti.

Praėjusią savaitę jie paliko užmiesčio sodybas ir patraukė į Maskvą sudarydami automobilių spūstis įvažiuojamosiose sostinės magistralėse.

Tačiau orai vėl apgavo. Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Pamaskvyje iš pradžių paspaudė šaltukas, paskui iškrito sniegas ir automobilių keliai virto bobslėjaus trasomis, kilo avarijų.

Iš Maskvos oro uostų vienas po kito pasipylė skelbimai apie skrydžių vėlavimus ir atšaukimus.

Kiek anksčiau orai bandė pakeisti net tradicinę Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir gynybos ministro Sergejaus Šoigu žiemos medžioklę Sajanų kalnuose Krasnojarse.

Dėl netikėtai prasidėjusios pūgos Rusijos prezidento lėktuvas daugiau nei valandą suko ratus virš Abakano oro uosto, bet lakūnai sugebėjo sėkmingai nutupdyti valstybės vadovo lainerį.

Vyko kraupios žudynės

Baisiausias mirties atvejis įvyko Naugarde. Čia per naujametes išgertuves buto šeimininkas, susipykęs su bičiuliu, jam nupjovė galvą ir išmetė per langą. Po to ramiai toliau šventė.

Atvykę policininkai pamatė kraupų vaizdą: aukos kūnas be galvos gulėjo kraujo klane, o prie stalo sėdintis žudikas kaip niekur nieko pylėsi dar vieną degtinės stiklinę.

Per naujametes šventes galvą pametė ir Pamaskvio Obnovlionyj Trudo kaimo gyventojas. Per šventines išgertuves jis nutarė pavaišinti ir kaimynystėje privačiame žvėryne gyvenančią panterą.

Žvėris puolė į narvą įėjusį vaišintoją ir perkando jam kaklą.

Čečėnijoje kulka pražudė penkiolikametę merginą, sėdėjusią savo daugiaaukščio namo bute.

Kaimynystėje šventę Rusijos gvardijos kareiviai nusprendė Naujųjų metų proga pašaudyti iš tarnybinio ginklo ir atsitiktinai pataikė į langą.

Mėgėjų saliutuoti naujametę naktį iš medžioklinio šautuvo atsirado Maskvoje, o iš automato „Kalašnikov“ – Sočyje.

Kubanėje du žmonės buvo nušauti ir vienas sužeistas per sugėrovų konfliktą.

Degė ir nuodijosi

Tragiškų įvykių sąrašą būtų galima tęsti.

Didžiausia masinė žmonių žūtis užfiksuota Černorečenskio gyvenvietėje, Novosibirske. Ten sudegė avalynės fabrikas kartu su dešimtimi darbininkų, gyvenusių sandėlyje. Šiuo atveju bus tikrinama neatsargaus elgesio su ugnimi švenčiant Naujuosius metus versija.

O Chantų-mansių apygardoje, Niaganės automagistralėje, per automobilių susidūrimą žuvo dešimt žmonių – 6 suaugusieji ir 4 vaikai. Įtariama, kad vairuotojai buvo neblaivūs.

Omske vietos gyventojai aptiko padavėjos kūną. Ji per Naujuosius metus parkrito ant sniego, būdama girta nesugebėjo atsikelti ir mirtinai sušalo.

Didžiuosiuose Kuršiuose šilumvežis partrenkė dvi girtas merginas, vaikštinėjusias geležinkelio bėgiais. Maskvoje blaivus vairuotojas partrenkė girtą žmogų, kuris bėgo per žiedinę automagistralę.

Keletas grupinių mirčių užfiksuota kaimų namuose nuo apsinuodijimo smalkėmis.

Žmonės šventė Naujuosius ir per anksti uždarė dūmtraukių sklendes.

Galiausiai dėl šventinių saliutų per šias 10 dienų įsiplieskė daug gaisrų. Dėl jų Južno Sachalinsko gyventojai neteko pagrindinės 25 metrų aukščio miesto eglės.

Petropavlovsko Kamčiatske visiškai sudegė Senio Šalčio ir Snieguolės figūros, nors eglę pavyko išsaugoti.

Vladivostoke fejerverkui pataikius į elektros perdavimo liniją be šviesos liko du miesto rajonai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.