Jungtiniai Arabų Emyratai: Kataro naikintuvai perėmė keleivinį lėktuvą

Jungtiniai Arabų Emyratai pirmadienį apkaltino Katarą, kad šios šalies naikintuvai „perėmė“ į Bahreiną skridusį keleivinį lėktuvą.

Jungtiniai Arabų Emyratai pirmadienį apkaltino Katarą, kad šios šalies naikintuvai „perėmė“ į Bahreiną skridusį keleivinį lėktuvą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jungtiniai Arabų Emyratai pirmadienį apkaltino Katarą, kad šios šalies naikintuvai „perėmė“ į Bahreiną skridusį keleivinį lėktuvą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-15 12:56, atnaujinta 2018-01-15 13:10

„Kataro naikintuvai perėmė Emyratų civilinį orlaivį, skridusį eiliniu reisu į Menamą, ir sukėlė akivaizdžią grėsmę civilinės aviacijos saugumui bei aiškiai pažeidė tarptautinę teisę“, – valstybinė naujienų agentūra citavo JAE civilinės aviacijos administracijos pranešimą.

Kataras tokį JAE pranešimą netrukus paneigė.

„Kataro valstybė skelbia, jog pranešimai apie tai, kad Kataro naikintuvai perėmė JAE civilinį orlaivį (yra) visiškai neteisingi“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Kataro užsienio reikalų ministerijos atstovė Lulwa al Khater.

Kol kas daugiau incidento, įvykusio tebesitęsiant Kataro diplomatinei krizei, detalių nežinoma.

Bahreinas, Egiptas, Saudo Arabija ir JAE birželį pradėjo Kataro boikotą, apkaltinę Dohą parama ekstremistams ir pernelyg glaudžiais ryšiais su Iranu.

Kataras savo ruožtu griežtai atmeta tokius kaltinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.