Rusijoje per išpuolį mokykloje sužeista 15 žmonių

Rusijos vidurio mieste Permėje pirmadienį per peiliais dviejų peiliais ginkluotų jaunuolių konfliktą buvo sužeista mokytoja ir dar 14 žmonių, informavo pareigūnai.

Įtariami užpuolikai buvo sulaikyti, nurodė Permės krašto teritorinio saugumo ministerijos atstovai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Įtariami užpuolikai buvo sulaikyti, nurodė Permės krašto teritorinio saugumo ministerijos atstovai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2018, 9:43 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 2:42 PM

„Šiandien apie 10 val. 20 min. (vietos, 7 val. 20 min. Lietuvos laiku) Permėje, Motovilichino rajono mokykloje, įvyko konfliktas tarp dviejų nepilnamečių, iš kurių vienas yra šios švietimo įstaigos moksleivis, o kitas – buvęs mokinys“, – nurodė policija.

Įtariami konflikto dalyviai buvo sulaikyti, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Permės krašto teritorinio saugumo ministerijos atstovai.

„Šiuo metu yra 15 nukentėjusiųjų; 12 iš jų – išvežti į vaikų ligoninę... Sunkios būklės moteris (mokytoja) ir du 15–16 metų jaunuoliai nugabenti į miesto klinikinę ligoninę“, – sakoma pranešime.

Kaip nurodė Permės krašto kriminalinių tyrimų valdybos vadovas Sergejus Sarapulcevas, konfliktas įvyko tarp dviejų 17 ir 16 metų paauglių.

„Tai įvyko vienoje iš klasių. Nukentėjo 4-os klasės vaikai. Šiuo metų visi (sužeistieji) yra hospitalizuoti“, – pridūrė S. Sarapulcevas.

Permė yra maždaug už 1 160 km į šiaurės rytus nuo Maskvos.

„Užsiėmimai buvo nutraukti, mokiniai – evakuoti. Vaikams ir tėvams teikiama būtina psichologinė ir medicinos pagalba. Užpuolikai buvo nustatyti ir sulaikyti“, – nurodė pareigūnai.

Rusijos tyrimų komiteto tinklalapyje paskelbtame pranešime sakoma, kad įsiplieskus dviejų jaunuolių konfliktui šalimais buvę pedagogai ir moksleiviai mėgino juos išskirti ir daugelis buvo sužeisti.

Kaip praneša policija, vienas iš įtariamųjų anksčiau buvo įtrauktas psichoneurologinio dispanserio įskaitą.

Dviejų sužeistųjų būklė sunki, o kiti asmenys patyrė lengvų sužeidimų, anksčiau informavo Sveikatos apsaugos ministerijos regioninis padalinys, nurodęs, kad buvo sužeisti devyni žmonės.

„Mokykloje buvo sužeisti devyni žmonės, dviejų iš jų – mokytojos ir 16-mečio, kurie buvo sužeisti į kaklą – būklė yra sunki. Jie buvo nuvežti į 4-ąją miesto klinikinę ligoninę. Šie pacientai operuojami“, – sakoma ministerijos pranešime.

„Gydytojai apžiūrėjo kitas aukas ir aptiko nesunkių sužeidimų. Jie buvo nukreipti į teritorinę vaikų ligoninę papildomai apžiūrai“, – teigiama jame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.