Turtuolius medžiojusi Juodoji Našlė išgirs nuosprendį

Juodąja Rivjeros Našle praminta Patricia Dagorn šią savaitę sužinos nuosprendį. Moteriai gresia kalėjimas iki gyvos galvos, nes ji kaltinama suviliojusi ir vėliau anapilin pasiuntusi du vyresnio amžiaus turtuolius.

Moteris viliojo Prancūzijos Rivjeroje gyvenančius senyvo amžiaus turtuolius.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Moteris viliojo Prancūzijos Rivjeroje gyvenančius senyvo amžiaus turtuolius.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP ir „Lietuvos ryto“ inf.

Jan 16, 2018, 8:21 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 3:33 PM

Dabar 57 metų moteris dienas leidžia už grotų. Teismas prancūzei skyrė penkerius metus kalėjimo už vagystę, sukčiavimą ir turto pasisavinimą.

Mat 2012 metais ji įtikino į 9-ąją dešimtį įkopusį vyrą ją išlaikyti mainais už seksą, bet vėliau 87 metų turtuolis buvo apiplėštas.

2011-aisiais P.Dagorn buvo tapusi pagrindine įtariamąja, kai buvo rastas į 7-ąją dešimtį įkopusio Michelio Kneffelio kūnas. Tuo metu moteris su šiuo vyru gyveno viename Nicos viešbutyje.

Tačiau tuo metu P.Dagorn nebuvo iškelti kaltinimai ir ši byla vėl atversta tik po metų, kai prancūzė buvo teisiama dėl užpuolimo.

Tyrėjai po kratos aptiko didžiules dozes raminamųjų vaistų, dokumentus, kurie priklausė dešimtims skirtingų vyrų, – ji turėjo jų pasus, banko paskyrų duomenis, sveikatos draudimo korteles.

Pradėtas tyrimas pareigūnus nuvedė naujais pėdsakais – 2011 metų vasarį savo namų vonioje buvo rastas 85-erių Francesco Filippone. Negyvo vyro kūnas jau buvo pradėjęs irti.

Policija pasakojo tuo metu nenustačiusi jokio įtariamojo, tačiau daug abejonių sukėlė po metų rastas čekis – prieš pat mirtį F.Filippone P.Dagorn atidavė 21 tūkst. eurų.

Moteris aiškino, jog šie pinigai buvo dovana, skirta tam, kad ji atidarytų savo juvelyrikos saloną.

Kai 2015-aisiais buvo surinkta pakankamai įrodymų, kad P.Dagorn būtų pateikti kaltinimai, jos advokatas bandė sušvelninti padėtį, apibūdindamas savo klientę kaip „trapią asmenybę, kuri būdama maža buvo atiduota į našlaičių prieglaudą ir daug geriau jautėsi apsupta vyresnių žmonių“.

Pareigūnai mano, kad, be minėtų trijų vyrų, P.Dagorn artimai bendravo ir pinigus melžė iš dar bent 17 turtuolių. Tiek jų suspėjo sutikti nuo tada, kai 2011-aisiais atvyko į Prancūzijos Rivjerą.

Ji prašė, kad vyrai įtrauktų ją į savo testamentą, arba vogė jų dokumentus, kai kuriuos kaltino išprievartavimu ir šantažavo.

„Ją buvo apsėdusi mintis, kad reikia uždirbti daug pinigų, ir tai padaryti labai greitai“, – sakė moters sūnus Guilhemas ir tvirtino, kad nenustebtų, jeigu motina būtų pripažinta kalta dėl žmogžudysčių ir vagysčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.