Šiaurės Korėjos propaganda iš arti: pagyros Kim Jong-unui pykina

Kim Jong-unas yra ne tik visavaldis Šiaurės Korėjos lyderis, kurio valdžia niekaip neapribojama. Oficiali Šiaurės Korėjos propaganda pabrėžia, kad jis vadovauja ne tik šalies branduolinei programai, bet ir kitiems šalies ūkio sektoriams, tokiems kaip metalų gamyba, žuvų veisimas ar visuomeninis maitinimas. 

 Kim Jong-uno propaganda stengiasi parodyti, kad Šiaurės Korėja klesti. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kim Jong-uno propaganda stengiasi parodyti, kad Šiaurės Korėja klesti. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kim Jong-uno propaganda stengiasi parodyti, kad Šiaurės Korėja klesti. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kim Jong-uno propaganda stengiasi parodyti, kad Šiaurės Korėja klesti. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kim Jong-uno propaganda stengiasi parodyti, kad Šiaurės Korėja klesti. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kim Jong-uno propaganda stengiasi parodyti, kad Šiaurės Korėja klesti. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 19, 2018, 7:43 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:51 AM

Rusų leidinys Lenta.ru surinko pasakojimus, kuriuos Šiaurės Korėjos propaganda siekia skleisti užsieniečiams ir kaip nori būti matoma kitų valstybių akimis. Iš tiesų, paskaičius propagandiniame leidinyje „Korėja“ surašytus pasakojimus apie Pchenjano technologinius pasiekimus, produktų gamybą, galima pagalvoti, kad valstybė išgyvena tikrąjį renesansą. 

Tuo metu Kim Jong-unas kiekviename žingsnyje liaupsinamas už tai, kad esą viską daro dėl tautos ir nepailsdamas lanko paprastus žmones, rūpinasi jų gerbūvių. Be abejo, apie žmonių išnaudojimą, režimui nepalankių asmenų žudymą neužsimenama nė žodžiu. 

Gimtasis tėvas

„Šiaurės Korėjoje svarbiausia yra liaudis. Aukščiausiasis vadovas Kim Jong-unas, kuris dievina liaudį it dangų, leidžia dienas ir mėnesius tarnaudamas visuomenei, kaip ir didieji vadovai, kurie pirmieji žmonijos istorijoje vykdo aukščiausios moralės politiką. 

Kartą jis man sakė: man nereikia herojaus vardo, noriu dirbti daugiau tautos, kurią išaugino didieji lyderiai, vardan“, – rašoma Šiaurės Korėjos propagandiniuose leidiniuose. 

Leidiniuose aprašomas įvykis, kai 2012 m. Kim Jong-unas apsilankė viename restorane prieš pat jo atidarymą. Esą ten jis išvydo liftą pagyvenusiems žmonėms, neįgaliesiems, karo veteranams, vaikams. Tai neva jį labai sujaudino. Tuo metu apsilankęs kitame restorane Kim Jong-unas nurodė perdaryti suolus, kad šie būtų patogesni. 

Užsieniui skirtuose Šiaurės Korėjos propagandiniuose leidiniuose taip tvirtinama, kad jis asmeniškai 2014 m. savo užrašų knygutėje skaičiavo, kiek šalyje pagauname per metus žuvies, kad jos užtektų vaikams vaikų globos namuose, darželiuose, mokyklose, senoliams slaugos namuose. 

„Jo dėka mes girdime laimingų vaikų juoką. 2013 m. jis aplankė vieną vaikų stovyklą, pasiūlė kartu nusifotografuoti. Nors laiko buvo nedaug, jis rado jo vaikams“, – giriamas Šiaurės Korėjos lyderis. 

Leidiniuose liaupsių Kim Jong-unu – su kaupu. Tvirtinama, kad jis lankosi paprastų žmonių namuose, tiek mokytojų, tiek paprastų cecho darbuotojų. Sveikina juos įkurtuvių progą, aplanko jei šeimoje gimsta vaikas. 

Naujas klestėjimo etapas

„Aukščiausias Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas dirba tik tėvynės labui. Jo dėka mūsų šalyje gimta nauji stebuklai, pasiekiami nauji laimėjimai. Šiaurės Korėjoje prasidėjo naujas klestėjimo laikotarpis. Kim Jong-uno pasiekimai bus žinomi per amžius. Jie visų pirma atspindi paties lyderio siekį vesti tautą į laimingą socialistinės valstybės ateitį“, – rašoma Šiaurės Korėją liaupsinančiuose leidiniuose. 

Kim Jong-unas giriamas už tai, kad lanko visas statybas, tiek naujų ligoninių, tiek fabrikų, kurie esą yra patys moderniausi. 

„Jo žodžiai, kupini pasitikėjimo, paskatina fabrikų darbuotojus ir kitus dirbančius visoje šalyje. Rezultatas akivaizdus – jo dėka Šiaurės Korėja nugalėjo visus sunkumus ir naujame klestėjimo laikotarpyje ryžtingai veržiasi į priekį, per metus padarydama dešimtmečio progresą. Jos vaizdas keitėsi ne savaitėmis, o dienomis, minutėmis“, – skelbia Šiaurės Korėjos propaganda. 

It to būtų maža, teigiama, kad Šiaurės Korėja jau sustiprino savo branduolinės valstybės statusą, atvėrė sau plačius kelius žengti į kosmosą. Teigiama, kad Pchenjano pasiekimus ėmė girti ir kitos šalys, tarp kurių pirmiausia yra Pietų Korėja, įvertinusi „nesuvokiamą“ Šiaurės Korėjos laimėjimą. 

„Teisingai, protinga Kim Jong-uno lyderystė, tvirta ranka įrašanti ryšius pokyčius šalies istorijoje, rodo, kad nėra nieko neįmanomo. Tai reiškia, kad artėja galutinis Korėjos laimėjimas“, – tęsia propagandiniai leidiniai. 

Prižiūri žuvis fabriką

2015 m. Kim Jong-unas nurodė pastatyti didžiulį žuvies veisimo fabriką. Kaip teigia Šiaurės Korėjos propaganda, valstybės lyderis pats asmeniškai išsprendė visus klausimus, susijusius su įmonės modernizavimu. Galiausiai esą pamatęs rezultatą Kim Jong-unas sušuko: „Nuostabu!“. 

„Viskas pasikeitė neatpažįstamai. Pamatęs didžiuosius šamus, augančius rezervuaruose, jis neslėpė susižavėjimo. Ne ką mažiau jis buvo patenkintas apžiūrėjęs ir šaldiklius, kuriame laikomos užšaldytos žuvys. 

Galiausiai jis davė neįkainojamus nurodymus, kaip turėtų būti valdoma žuvų veisimo ferma. Mūsų aukščiausiojo vado susižavėjimas darbu, jo užsispyrimas vardan savo tautos, sustiprino norą norą padidinti gamybos apimtis ir įnešti savo indėlį į gyventojų gyvenimo gerinimą“, – savo vadą liaupsina propaganda. 

Skysto muilo gamyba

Praėjusiais metais Šiaurės Korėjoje veiklą pradėjo ir skysto muilo fabrikas. Šiaurės Korėjos propaganda ir vėl gyrėsi, kad šis fabrikas pats moderniausias, užtikrinantis patogiausią, efektyviausią gamybos procesą bei produkcijos higieninį saugumą. 

„Kim Jong-unas, apsilankęs naujai pastatytame fabrike, buvo patenkintas baigta muilo gaminimo baze, kuri pagerins šalies piliečių gyvenimą. Tuo pačiu jis iškėlė uždavinį pagaminti kuo daugiau kokybiškos produkcijos“, – skelbė Šiaurės Korėjos propagandiniai leidiniai. 

Nenuostabu, kad toliau teigiama, jog muilo fabriko darbuotojai su užsidegimu ėmė vykdyti didžiojo lyderio nurodymus. Esą nors darbai prasidėjo visai neseniai, Šiaurės Korėja yra pajėgi pagaminti itin kokybiškus šampūnus, plovimo skysčius. 

„Daugiausia dėmesio skiriama asortimento išplėtimui, jo kokybės užtikrinimui. Taip pat skatinama kelti fabriko darbuotojų kvalifikaciją, pasinaudojant mokslo ir technologijos pažanga“, – gyrėsi propaganda. 

Liaupsinamas ir 1979 m. įkurtas suvenyrų gamybos fabrikas, kuris esą nors yra mažas, bet žinomas visoje šalyje. Nieko neturėtų nustebinti tai, kad įmonė gamina daugiausia suvenyrus, susijusius su revoliucija, kariuomene. 

„Praėjusių metų spalį mūsų lyderis Kim Jong-unas apsilankė gamykloje ir pagyrė darbuotojus už aukštos kokybės produkcijos gamybą“, – liaupsių sau negaili Šiaurės Korėjos propaganda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.