Viename didžiausių Kabulo viešbučių – ginkluotų vyrų ataka, užpuolikai nukauti

Mažiausiai keturi užpuolikai vėlai šeštadienį atakavo garsų Kabulo viešbutį „Intercontinental“ ir pradėjo šaudyti į svečius, pranešė pareigūnai.

 Afganistano žvalgybos agentas pranešė, kad užpuolikai savo ginklus buvo nukreipę į viešbučio svečius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Afganistano žvalgybos agentas pranešė, kad užpuolikai savo ginklus buvo nukreipę į viešbučio svečius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2018, 7:24 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 4:22 PM

Du užpuolikus policija nukovė. Kiti du dar slapstosi ir policija jų viešbutyje ieško.

Afganistano žvalgybos agentas pranešė, kad užpuolikai savo ginklus buvo nukreipę į viešbučio svečius, tarp kurių yra ir užsieniečių.

Kai kuriuose pranešimuose minima, kad viešbutyje atakos metu vyko IT konferencija, kurioje dalyvavo vietinės valdžios atstovai. Vienas liudininkas naujienų agentūrai "Reuters" sakė, kad užpuolikai yra galimai paėmę įkaitų.

Skelbiama, kad sužeisti mažiausiai penki žmonės. Kai kurių šaltinių teigimu, gali būti ir žuvusiųjų, tačiau tai oficialiai dar nepatvirtinta.

Atsakomybės už išpuolį niekas neprisiėmė

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už šį naujausią išpuolį Afganistano sostinėje, kuris buvo surengtas po virtinės pastarosiomis dienomis pareikštų perspėjimų vengti viešbučių ir kitų vietų, kuriose dažnai lankosi užsieniečiai.

„Pastate yra keturi užpuolikai“, – naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas iš Nacionalinės saugumo direkcijos (NSD).

Pasak jo, užpuolikai viešbutyje, kuriame dažnai rengiamos vestuvės, konferencijos ir politiniai susitikimai, „šaudo į svečius“.

Kitas pareigūnas sakė, kad užpuolikai ginkluoti mažo kalibro ginklais ir granatsvaidžiais.

„Pirmas ir antras aukštai buvo patikrinti, trys sužeisti svečiai nuvežti į ligoninę, – AFP sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Nasratas Rahimi. – Kai kurie kiti svečiai buvo išgelbėti. Nukentėjusiųjų skaičius galėsime paskelbti operacijai pasibaigus.“

Afganų žiniasklaida praneša apie daug nukentėjusių žmonių.

Kilo ir gaisras

Ketvirtasis viešbučio aukštas, kuriame yra keli restoranai ir plaukimo baseinas, buvo padegtas, sakė minėtas NSD pareigūnas.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas Najibas Danishas pranešė, kad vienas užpuolikų buvo nukautas.

Pareigūnai aiškinasi, kaip užpuolikai įėjo į viešbutį pro saugumo užtvaras, sakė N. Danishas ir pridūrė, kad atsakomybę už viešbučio saugumą prieš dvi savaites perėmė viena privati kompanija.

Anksčiau šeštadienį vienoje viešbučio salėje vyko konferencija Afganistano ir Kinijos santykių klausimais; joje dalyvavo Kinijos ambasados pareigūnas.

Praėjusį kartą „Intercontinental“ atakos taikiniu tapo 2011 metų birželį, kai mirtininkas čia nužudė 21 žmogų, įskaitant 10 civilių. Atsakomybę už tą išpuolį prisiėmė Talibanas.

Užpuolikai nukauti

Žuvo mažiausiai penki žmonės, tarp kurių yra ir vienas užsienietis, pranešė Vidaus reikalų ministerija sekmadienį, praėjus daugiau kaip 12 valandų nuo ginkluoto užpuolimo pradžios šeštadienio vakare.

„Visi užpuolikai nukauti“, – sakė „Tolo News“ Vidaus reikalų ministerijos atstovas Najibas Danishas.

Pasak jo, išgelbėti 153 žmonės, tarp kurių buvo daugiau kaip 40 užsieniečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.