Nesuvokiamas paauglių žiaurumas: sudegino mašinoje miegojusį benamį

Italijos Cevijaus miesto policija ėmėsi tyrimo dėl benamio sudeginimo. Pagrindiniai įtariamieji – du 13 ir 17 metų paaugliai. Jie įtariami tyčia padegę automobilį, kuriame nakvojo elgetaujantis žmogus iš Maroko.

Paaugliai padegė benamio mašiną.
Paaugliai padegė benamio mašiną.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Local“ ir „Lietuvos ryto“ inf.

Jan 20, 2018, 3:33 PM

Praėjusių metų gruodžio viduryje 64-erių Ahmedas Fdilas buvo rastas negyvas sudegusiame automobilyje. Jo kūnas buvo pusiau išlindęs į lauką, todėl spėjama, kad vyras mėgino ištrūkti lauk, tačiau nesuspėjo.

Jaunesnis iš dviejų vaikinų prisipažino, jog tąvakar jie su draugu mėtė padegtus popierinius rankšluosčius į apleistą automobilį „Fiat Brava“.

Šioje mašinoje dažnai glausdavosi A.Fdilas.

„Mes tik norėjome jam iškrėsti pokštą“, – aiškino tyrėjams trylikametis.

Nė vienas iš vaikinų kol kas nėra suimtas. Ir nors byla perduota jaunuolių nusikaltimus svarstančiam prokuratūros skyriui, Italijoje vaikai už savo veiksmus teisiškai nėra atsakingi iki 14 metų. Tai reiškia, kad jaunesnis berniukas nebus nuteistas.

Iš Maroko kilęs A.Fdilas anksčiau dirbo vietinėje gamykloje, bet iš jos buvo išmestas ir tapo benamiu. Kadangi vyras rūkydavo ir be saiko vartojo alkoholį, policija iš pradžių manė, kad nelaimę netyčia sukėlė pats benamis.

Tačiau vėliau atsirado liudininkų, kurie papasakojo apie du paauglius, kurie ne vieną mėnesį sekiojo marokietį, iš jo tyčiojosi, mėtydavo į jį petardas.

Kai kurių užpuolimų vaizdo įrašus Cevijaus gyventojai perdavė policijai.

Vietiniai pasakojo, kad benamis buvo mėgstamas kaimynų ir niekam niekada nedarė nieko bloga, o žmonės jį pravardžiavo senuoju geruoju Gariu.

Jo mirtis, kuri plačiai nuskambėjo Italijoje, laikoma tyčine žmogžudyste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?