Patarė prezidentui atsikratyti antsvorio

Nors prieš savaitę Baltieji rūmai dievagojosi, kad Donaldui Trumpui nereikalingas psichikos gebėjimų testas, prezidento sveikatą tikrinęs gydytojas jį vis dėlto atliko. Specialistas įvertino ir jo fizinę būklę.

Gydytojai susirūpinę, kad vienintelė prezidento fizinė veikla – golfas. <br>AP nuotr.
Gydytojai susirūpinę, kad vienintelė prezidento fizinė veikla – golfas. <br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir „Lietuvos ryto“ inf.

Jan 20, 2018, 1:12 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 2:45 PM

JAV karinio jūrų laivyno gydytojas Ronny Jacksonas praėjusią savaitę atliko pirmąjį JAV prezidento sveikatos patikrinimą ir dabar paskelbė jo rezultatus.

Prieš apžiūrą buvo raginimų patikrinti ir 71-erių D.Trumpo psichikos sugebėjimus valdyti, mat abejonių dėl jo stabilumo pareiškė daug Baltųjų rūmų pareigūnų.

R.Jacksonas paskelbė, kad patikrinimą, kuris skirtas atpažinti pirmuosius atminties silpnėjimo ir kitų sutrikimų požymius, prezidentas išlaikė tobulai.

Per vadinamąjį Monrealio mąstymo gebėjimų patikrinimą D.Trumpas turėjo pakartoti prisimintus žodžius, atvirkščiai pakartoti skaičių seką, per minutę pasakyti kuo daugiau žodžių, prasidedančių ta pačia raide, taisyklingai nupiešti kubą ir laikrodį ir rasti sąsajų tarp įvairių objektų.

Tiesa, gydytojai atkreipė dėmesį, kad toks testas dažnai naudojamas tiriant sveikus vyresnio amžiaus žmones, tačiau jis visiškai nenustato nei psichikos sveikatos būklės, nei gebėjimo priimti sprendimus, kurie ypač svarbūs šalies lyderiui.

„Tai nėra diagnostinis patikrinimas, tik puikiai leidžia pastebėti pokyčius atminties, dėmesio ir kalbos, bet ne psichikos sveikatos srityje“, – teigė Džordžtauno universiteto šeimos medicinos profesorė Ranit Mishori.

Gydytojas taip pat pranešė, kad 1,9 metro ūgio D.Trumpas sveria 108 kilogramus.

Dėl to jis gali būti laikomas nutukusiu, bet R.Jacksonas paskelbė priešingai: „Prezidento sveikata yra nepriekaištinga.“

Pasak mediko, D.Trumpo būklės per visą kadenciją nepablogins ir greituoju maistu paremta dieta bei vangus gyvenimo būdas, apsiribojantis tiktai golfu savaitgaliais.

„Viskas dėl genetikos. Jo genai puikūs“, – paaiškino gydytojas.

JAV prezidentams mąstymo gebėjimų testai įprastai neatliekami, bet D.Trumpas asmeniškai jo paprašė, kad išsklaidytų abejones dėl gebėjimo vadovauti šaliai.

Tiesa, R.Jacksonas nurodė, kad D.Trumpui reikėtų numesti kelis kilogramus ir sveikiau maitintis. Gydytojas patarė jam pradėti nesunkių treniruočių programą ir šiemet numesti apie penkis kilogramus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.