Prancūzija ragina rengti JT Saugumo Tarybos posėdį dėl Sirijos

Prancūzija paragino sušaukti Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį dėl „humanitarinių grėsmių“, Sirijoje aktyvėjant kovos veiksmams, sekmadienį lankydamasis Alžyre pareiškė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yvesas Le Drianas.

 Turkijos pajėgos šeštadienį pradėjo vykdyti operaciją, kurios tikslas yra išstumti kurdų kovotojus iš šiaurinio Sirijos anklavo Afrino.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Turkijos pajėgos šeštadienį pradėjo vykdyti operaciją, kurios tikslas yra išstumti kurdų kovotojus iš šiaurinio Sirijos anklavo Afrino.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2018, 2:27 PM

„Štai kodėl mes sušaukėme Saugumo Tarybos posėdį, kad būtų įvertintos visos humanitarinės grėsmės, kurios yra labai rimtos“, – vakarinių Viduržemio jūros šalių atstovų susitikimo kuluaruose sakė ministras.

Turkijos pajėgos šeštadienį pradėjo vykdyti operaciją, kurios tikslas yra išstumti kurdų kovotojus iš šiaurinio Sirijos anklavo Afrino.

J.-Y. Le Drianas sekmadienio rytą telefonu kalbėjosi su Turkijos kolega, pranešė jo biuras.

Prancūzijos ministras taip pat atkreipė dėmesį, kad apsuptoje sukilėlių tvirtovėje prie Damasko, Rytų Gutoje, yra įstrigę dešimtys tūkstančių sirų. Šią savaitę šią teritoriją smarkiai bombardavo Sirijos režimo pajėgos.

Prancūzijos ministras taip pat kalbėjo ir apie dešimtis tūkstančių žmonių, kurie priversti bėgti iš savo namų dėl kovų tarp Rusijos remiamų pajėgų ir džihadistų šiaurės vakarų Idlibo provincijoje.

J.-Y. Le Drianas paragino nedelsiant nutraukti kovas ir suteikti galimybę atvežti humanitarinės pagalbos.

Idlibas ir Rytų Guta buvo dvi iš keturių „deeskalacijos zonų“, dėl kurių pernai sutarė sukilėlius remianti Turkija ir Sirijos valdžią remiantys Iranas ir Rusija.

„Labai svarbu, kad viskas būtų padaryta siekiant kaip galima greičiau įgyvendinti paliaubas, kad pagaliau būtų galima pereiti prie politinio sprendimo“, – sakė Prancūzijos užsienio reikalų ministras.

Nuo konflikto Sirijoje pradžios šalyje žuvo daugiau nei 340 tūkst. žmonių, milijonai liko be namų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.