Rusijos stačiatikių vyskupas ragina nebalsuoti už V. Putiną

Vienas Rusijos stačiatikių vyskupas pirmadienį pareiškė, kad per kovą vyksiančius šalies prezidento rinkimus jis nebalsuos už dabartinį valstybės vadovą Vladimirą Putiną, ir paragino rusus sekti jo pavyzdžiu.

Vladimiras Putinas<br>AFP nuotr.
Vladimiras Putinas<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-22 21:02, atnaujinta 2018-03-14 14:26

Toks aukšto rango dvasininko nepasitenkinimas šalies vadovu yra gana neįprastas, nes stačiatikių bažnyčios hierarchai su Kremliumi palaiko itin šiltus ryšius.

Pietinio Išimo miesto vyskupas Jevtichijus socialiniame tinkle „VKontakte“ parašė, kad „nebalsuotų už tamsą“ pats ir nerekomenduotų to daryti kitiems.

Dvasininkas pasipiktino V. Putino pareiškimu, kad komunistai esą imitavo krikščionišką tradiciją išsaugoti šventųjų reliktus, kai nusprendė paguldyti balzamuotus Sovietų Sąjungos įkūrėjo Vladimiro Lenino palaikus mauzoliejuje Raudonojoje aikštėje. Tokius prezidento žodžius Jevtichijus pavadino šventvagiškais.

Nepriklausomas laikraštis „Novaja gazeta“ pirmadienį parašė, kad to vyskupo komentaras yra pirmas atvejis, kai aukšto rango stačiatikių dvasininkas pasisakė prieš V. Putiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.