Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Pietų Afrikos gyventojus pritrenkė kraupus įvykis laidojimo namuose

Pietų Afrikos gyventojai liko traumuoti po baisaus įvykio. Viename mažame kaime įvyko „gimdymas karste“ – negyva moteris tariamai pagimdė kūdikį, rašo portalas „Times Live“.

 Mirusi moteris karste „pagimdė“.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Mirusi moteris karste „pagimdė“.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2018, 7:58 AM

Rytų Kyšulyje esančio mažo kaimo, netoli Mbizanos apylinkės, gyventojai pakraupę po to, kas įvyko laidojimo namuose. Kai kurie kaimiečiai net prakalbo apie burtus ir raganavimą.

Mirusi penkerių metų vaiko motina 33 metų Nomveliso Nomasonto Mdoyi antrą vaiką „pagimdė“ karste.

Tai laidojimo namų darbuotojai pastebėjo 10 dienų po moters mirties, jos laidotuvių išvakarėse. Laidojimo namų darbuotojus po įvykio liko labai sukrėsti.

„Mus labai apstulbino ir išgąsdino tai, kas įvyko – net nespėjome pažiūrėti, kokia kūdikio lytis. Laidojimo namuose dirbu daugiau nei 20 metų, bet niekados negirdėjau, kad mirusi moteris pagimdytų vaiką“, – sakė laidojimo namų savininkas.

Mirusios moters motina 76 metų Mandzala Mdoyi sakė, kad jos dukra staiga mirė namuose po to, kai jai pritrūko kvapo. Ji tuo metu buvo devynis mėnesius nėščia.

„Iš pradžių mane pribloškė žinia, kad labai jauna mirė mano dukra. O dabar mane pritrenkė faktas, kad ji pagimdė 10 dienų po mirties. Kas vyksta? Dieve, prašau, padaryk ką nors“, – graudinosi M.Mdoyi.

Mirusios moters šeima ketina tartis tiek su medikais, tiek su tradiciniais Pietų Afrikos gydytojais, siekdami išsiaiškinti, ką reiškia kraupūs įvykiai.

„Negalime sudėti rankų ir vaidinti, kad viskas kaip įprasta. Norime daugiau sužinoti apie tai“, – tvirtino šeimos atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.