Besilaukianti JAV senatorė taps pirmąja šias pareigas einančią gimdyve

JAV senatorė ir abiejų kojų netekusi kariuomenės veteranė Tammy Duckworth antradienį paskelbė, kad laukiasi antro vaiko.

 49 metų demokratė iš Ilinojaus turėtų tapti pirmąja kūdikį kadencijos metu pagimdžiusia JAV Senato nare.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 49 metų demokratė iš Ilinojaus turėtų tapti pirmąja kūdikį kadencijos metu pagimdžiusia JAV Senato nare.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2018, 10:26 AM

49 metų demokratė iš Ilinojaus turėtų tapti pirmąja kūdikį kadencijos metu pagimdžiusia JAV Senato nare.

„Norėjau pasidalyti džiugiomis asmeninėmis naujienomis“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė ji prie paveikslėlio, vaizduojančio dvi suaugusias antis, ančiuką ir dar vieną, mažesnį ančiuką.

Dienraščiui „Chicago Sun-Times“ T.Duckworth sakė, kad laukiasi antro vaiko – dar vienos mergaitės. Ji turi gimti balandį – kelios savaitės po mamos 50-ojo gimtadienio.

„Bryanas ir aš nepaprastai džiaugiamės, kad mūsų šeima šiek tiek padidės, o Abigail džiūgauja, kad šį pavasarį namuose atsiras jos maža sesutė“, – pridūrė senatorė savo pareiškime, turėdama omenyje savo vyrą ir trejų metų dukterį.

Kadencijos metu yra pagimdžiusios 10 Kongreso narių, bet visos jos buvo Atstovų Rūmų deputatės.

„Nors buvo sunku derinti motinystę ir buvimo (Atstovų) Rūmuose, o dabar – Senate, reikalavimus, tapau labiau atsidavusi šiam darbui“, – minėtam Čikagos laikraščiui sakė ji.

Irako karo veteranė, JAV sausumos pajėgų atsargos pulkininkė leitenantė T.Duckworth abiejų kojų neteko sukilėliams 2004 metais numušus sraigtasparnį, kuriuo ji skrido kaip antroji pilotė.

2012 metais ji buvo išrinkta į Atstovų Rūmus, o 2016 metais – į Senatą, kur yra tarp 22 jo moterų.

JAV Senatas turi iš viso 100 vietų.

T.Duckworth, kurios tėvas yra amerikietis, o motina – tailandietė, gimė Tailande. Ji yra tik antra Senate dirbanti azijiečių kilmės amerikietė.

Kita azijiečių kilmės senatorė yra Kamala Harris – jos motina yra tamilė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.