Prancūzija investuos į novatoriškumą

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė, kad Prancūziją kurs 10 mlrd. eurų fondą novatoriškumui ir tyrimams finansuoti.

Emmanuelis Macronas  <br> Scanpix nuotr.
Emmanuelis Macronas <br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2018, 8:06 PM

Savo kalboje Pasauliniame ekonomikos forume Davose jis sakė norįs, inovacijas padaryti savo ekonominės politikos „kertiniu akmeniu“

Jis sakė, kad pagrindinis dėmesys bus skirtas vadinamosioms ardomosioms inovacijoms, sukeliančioms dideles permainas rinkose.

E. Macronas dar žadėjo mažinti mokesčius verslui bei pažymėjo, kad Prancūzijos darbo taisykles reikia „gerokai labiau priderinti prie verslo aplinkos“, kad šalis taptų dar labiau konkurencinga.

Netiesiogiai užsiminęs apie JAV prezidento Donaldo Trumpo dalyvavimą šių metų Davoso forume E. Macronas šiek tiek paironizavo. Turėdamas omenyje gausybę sniego, jis pasakė, kad „būtų sunku patikėti apie pasaulinį šiltėjimą...; laimei, jūs nepakvietėte skeptiškai apie pasaulinį šiltėjimą atsiliepiančio žmogaus“.

Šiuo klausimu skeptiškas D. Trumpas kartą yra sakęs, kad klimato atšilimas yra Kinijos prasimanymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.