Drąsią Vilniaus reklamą pastebėjo užsienis: „Ką jūs reklamuojate?“

Socialiniuose tinkluose šiomis dienomis žaibiškai išplitusi drąsi reklama, kurioje Vilnius vadinamas „Europos G Tašku“, sulaukė ir dėmesio iš užsienio. 

Nauja Vilniaus miesto reklama sulaukė didelio susidomėjimo.<br>Tagvilnius.lt nuotr.
Nauja Vilniaus miesto reklama sulaukė didelio susidomėjimo.<br>Tagvilnius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2018, 1:53 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 2:34 PM

2016-ųjų vasarą dviejų sostinės reklamos mokyklos „The Atomic Garden“ studentų sukurta reklama skelbia, jog „niekas nežino, kur jis yra, bet kai jį randa – jis nuostabus“. Nuotraukoje matoma jauna moteris, sučiupusi Vilnių ant paklodės pavaizduotame Europos žemėlapyje.

Jurgio Ramanausko ir Skaistės Kaurinaitės sukurtas plakatas sudomino ne tik socialinių tinklų vartotojus Lietuvoje, bet ir užsienio komentatorius.

Lietuvių reklamą pristatė ir portalas „Euronews“, klausdamas skaitytojų, ar jiems teko matyti geresnį turizmo reklaminį plakatą.

Nors nemažai interneto komentatorių sveikino šią idėją, atsirado ir tokių, kuriems idėja užkliuvo. 

Diskusijų platformoje „Reddit“ vienas vartotojas iš Latvijos nusistebėjo: „Vyručiai, ką jūs reklamuojate? Sekso turizmą?“

Atsirado nemažai svarstymų apie tai, kokiomis kūno dalimis tuomet galėtų tapti kaimyninės Baltarusijos sostinė Minskas arba kiti regiono miestai. 

„Griebk Europą už Vilniaus“, – taip įžeidų JAV prezidento Donaldo Trumpo posakį apie jo teisę griebti moteris už tarpkojo perkūrė vienas komentatorius iš Graikijos. 

Reklama atgaivino ir dalies užsieniečių kalbas apie išvaizdžias Lietuvos moteris, kuriomis šalis dažnai mėgsta girtis. Daug pagyrų sulaukė ir lietuvių kalba, midus, Vilniaus senamiesčio grožis. 

„Žinau, kur jis yra. Turiu omeny, Vilnius. Kur kitas dalykas – net neįsivaizduoju. Bet kokiu atveju, puiki kampanija, pritrauksianti daug nemokamo dėmesio“, – teigė vienas komentatorius. 

Atsirado klausiančių apie tai, kaip lengviau atvykti į Vilnių ir kokios čia kainos, tad, regis, dalį darbo Vilnių viešinanti reklama galimai jau atliko. 

Beje, komentatoriai iš Nyderlandų apsidžiaugė vilniečių reklamoje gavę papildomų žemių – žemėlapyje, ant kurio guli moteris, Jungtinė Karalystė su žemynine Europa yra sujungta papildomu sausumos plotu. 

Reklama jau susidomėjo sostinės savivaldybės verslo plėtros ir turizmo agentūra „Go Vilnius“. Jos vadovė Inga Romanovskienė BNS sakė, kad su mokykla deramasi dėl idėjos išplėtojimo ir pritaikymo platesnei komunikacinei kampanijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.