Rusija nutraukė Japonijos jūroje dingusio žvejybos laivo ir jo įgulos paieškas

Rusijos gelbėjimo tarnybos pirmadienį nutraukė operaciją, per kurią buvo ieškoma praeitą savaitę Japonijos jūroje dingusio žvejybos laivo „Vostok“ su 21 žmogaus įgula, ir pareiškė, kad vilčių rasti išgyvenusių nebeliko.

Vilčių rasti išgyvenusių nebeliko.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Vilčių rasti išgyvenusių nebeliko.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-29 15:20

„Vostok“ įgulos narių paieškos vyko nuo sausio 25-osios iki 29-osios“, – sakė Vladivostoko jūrų gelbėjimo centro vadovas Nikolajus Pirožkovas.

„Nesant jokios pagrįstos vilties rasti gyvų įgulos narių... paieškos buvo nutrauktos 20 val. (vietos, 12 val. Lietuvos) laiku“, – jis sakė naujienų agentūrai AFP. Bet kokias tolesnes paieškas vykdys tik per laivo dingimo zoną praplaukiantys laivai.

Iš Pietų Korėjos Donghė uosto į Cholmsko uostą Sachalino saloje plaukusio „Vostok“ avarinio švyturio signalai užfiksuoti trečiadienį 21 val. 32 min. Maskvos (20 val. 32 min. Lietuvos) laiku, kai apie 50 metrų ilgio ir 922 tonų vandentalpos laivas buvo maždaug už 200 km į pietus nuo Gamovo kyšulio Rusijos Tolimuosiuose Rytuose.

Jūroje siaučiant audrai Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos lėktuvai ir keletas laivų penkias dienas šukavo laivo dingimo sritį. Gelbėtojai rado kelias gelbėjimosi liemenes, plaustus, atitrūkusį avarinį radijo švyturį ir kitokių nuolaužų, bet dingusių žvejų rasti nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.