Kinija svarsto galimybę iškelti nuskendusį Irano tanklaivį

Kinijos pareigūnai ketvirtadienį pranešė tebesvarstantys, ar verta bandyti iškelti Irano tanklaivį, kuriam nuskendus praėjusį mėnesį žuvo visi 32 jo įgulos nariai.

Tanklaiviui gresia sprogimas.<br>AFP/Scanpix nuotr. 
Tanklaiviui gresia sprogimas.<br>AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2018, 5:35 PM, atnaujinta Feb 1, 2018, 5:36 PM

Transporto ministerijos pareigūnai žurnalistams sakė, kad tanklaivyje „Sanchi“ yra likę 1,9 tūkst. tonų naftos ir dalis gamtinių dujų kondensato, todėl tai apsunkintų laivo iškėlimo darbus.

„Mes turime įvertinti, ar nafta neužsidegs ir nesprogs, ar nesukels kitų problemų“, – sakė Kinijos jūrų paieškų ir gelbėjimo centro vadovo pavaduotojas Zhi Guanglu.

Pasak jo, Kinija palaiko ryšį su Iranu, kuriam priklauso šis laivas, ir jį registravusia Panama, „kaip numatyta tarptautinėse konvencijose“.

Kinija ieško būdų, kaip išpumpuoti nuskendusiame laive likusią naftą, nes ji gali padaryti daug žalos aplinkai. Tanklaivis „Sanchi“ nuskendo netoli svarbių žvejybos plotų, nors pareigūnai tvirtina, kad Rytų Kinijos jūros gyvūnijai pavojus negresia.

Pasak pareigūnų, išsiliejusi nafta jau užteršė vandenis prie nelaimės vietos. Kinijos vandens valytojų komandos naftos dėmių likvidavimui naudoja dispersantus ir absorbentus.

Su Panamos vėliava plaukiojęs tanklaivis „Sanchi“ sausio 6 dieną susidūrė su Honkonge registruotu sausakrūviu „CF Crystal“ ir užsiliepsnojęs nuskendo maždaug už 530 kilometrų į pietryčius nuo Šanchajaus.

Kinija povandeniniu robotu tyrinėja 85 tūkst. tonų sveriančio laivo būklę. Tanklaivis guli 115 metrų gylyje.

Iki šiol rasti trijų jūreivių palaikai. Iš viso laivo įgulą sudarė 30 iraniečių ir du Bangladešo piliečiai.

Rastas laivo navigacijos savirašis, pareigūnai siekia išsiaiškinti susidūrimo priežastį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.