Izraelio antskrydžiai buvo skaudus smūgis Irano ir Sirijos pajėgoms

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu sekmadienį sakė, kad diena anksčiau surengti jo šalies aviacijos antskrydžiai Sirijos teritorijoje buvo „skaudus smūgis“ Irano ir Sirijos pajėgoms.

 Izraelis sakė, kad jo antskrydžiai buvo nukreipti ir prieš sirų, ir prieš iraniečių taikinius Sirijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Izraelis sakė, kad jo antskrydžiai buvo nukreipti ir prieš sirų, ir prieš iraniečių taikinius Sirijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2018, 1:10 PM

„Šeštadienį sudavėme skaudų smūgį Irano ir Sirijos pajėgoms, – prasidedant vyriausybės posėdžiui sakė B. Netanyahu. – Visiems aiškiai parodėme, kad mūsų kovos taisyklės niekaip nesikeis. Ir toliau kenksime visiems, kas bando pakenkti mums. Tai buvo mūsų politika ir bus mūsų politika.“

Izraelis sakė, kad jo antskrydžiai buvo nukreipti ir prieš sirų, ir prieš iraniečių taikinius Sirijoje.

Izraelis smogė dvylikai Sirijos ir Irano taikinių Sirijos teritorijos gilumoje. Tokių veiksmų buvo imtasi po to, kai vienas Izraelio naikintuvas sudužo Sirijos priešlėktuvinei gynybai atrėmus Izraelio aviacijos antskrydį, surengtą, anot žydų valstybės, dėl iraniečių bepilotės skraidyklės įsibrovimo į Izraelio oro erdvę.

Numušto Izraelio naikintuvo F16 pilotai liko gyvi, bet tai pirmas kartas nuo 1982 metų, kai Izraelis per kovos veiksmus neteko karo lėktuvo.

Iranas neigė kaltinimus dėl drono ir sakė, kad Sirija turi teisę gintis nuo Izraelio atakų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.