Prancūzijoje išteisintas vienas įtariamųjų dėl išpuolių Paryžiuje 2015 metais

Ekstremistinio judėjimo „Islamo valstybė“ (IS, „Daesh“) džihadistams butą išnuomojęs vyras teisme trečiadienį pripažintas esąs nekaltas dėl 2015 metais Paryžiuje buvusių išpuolių, nusinešusių 130 gyvybių.

AFP/ Scanpix nuotr.
AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2018, 7:52 PM

Kaltintojai reikalavo ketverių metų kalėjimo bausmės Jawadui Bendaoudui, rimtesnius kaltinimus terorizmu atmetus dėl nepakankamų įrodymų, jog jis žinojęs, kad nuomininkai buvo teroristai.

J. Bendaoudas, 31-erių narkotikų prekeivis iš Paryžiaus priemiesčių, triumfuodamas iškėlė rankas ir patapšnojo per petį jį saugančius policininkus, kai teisėja Isabelle Prevost-Desprez paskelbė nuosprendį.

Teismo salė buvo sausakimša svarstant šią bylą, likus kelioms dienoms iki kitos bylos, kuri bus svarstoma Belgijoje dėl Salaho Abdeslamo (Salaho Abdeslamo) vaidmens per Paryžiaus išpuolius – pastarasis yra vienintelis likęs gyvas jų dalyvis.

Prancūzų žiniasklaida J. Bendaoudą pavadino „logeur de Daesh“ („Daesh“ nuomotoju), kai paaiškėjo, kad džihadistų kuopelės vadeiva Abdelhamidas Abaaoudas (Abdelhamidas Abaudas) kelias dienas slapstėsi tame bute Paryžiaus priemiestyje Sen Deni.

J. Bendaoudas iš karto tapo pajuokos objektu Prancūzijoie, kai interviu televizijai tvirtino, kad tie vyrai jam nekėlę jokio įtarimo.

A. Abaaoudas ir jo bendrininkas Chakibas Akrouh po išpuolių slapstėsi ir rengė naują ataką, bet buvo nukauti, kai juos susekė tame bute policininkai 2015-ųjų lapkričio 18-ąją; nuo Paryžiaus žudynių buvo praėjusios penkios dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.