Slovakijos policija sulaikė nužudyto žurnalisto paminėtus kyšininkavimu įtariamus italus

Slovakijos policija ketvirtadienį pranešė sulaikiusi kelis italų verslininkus, kuriuos nužudytas žurnalistas Janas Kuciakas minėjo kaip palaikančius ryšius su mafija.

 J. Kuciakas daugiausiai dėmesio skyrė tyrimams, susijusiems su vengimu mokėti mokesčius ir sukčiavimu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 J. Kuciakas daugiausiai dėmesio skyrė tyrimams, susijusiems su vengimu mokėti mokesčius ir sukčiavimu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2018, 1:19 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:47 PM

„Galiu patvirtinti, kad šie reidai ir sulaikymai vykdomi keliose vietose“, – žurnalistams sakė policijos vadas Tiboras Gasparas. Jis pridūrė, kad sulaikytieji yra asmenys, kuriuos J.Kuciakas susiejo su „italų pėdsaku“.

27 metų J.Kuciako ir jo bendraamžės sužadėtinės Martinos Kusnirovos kūnai buvo aptikti sekmadienį vakare poros namuose Velka Mačos mieste, esančiame už 65 km į rytus nuo sostinės Bratislavos. Po šios tragedijos šalyje ir užsienyje sunerimta dėl žiniasklaidos laisvės ir korupcijos lygio Slovakijoje.

Žurnalistas dirbo naujienų portale Aktuality.sk, priklausančiame Vokietijos žiniasklaidos milžinei „Axel Springer“ ir Šveicarijos žiniasklaidos grupei „Ringier“.

J.Kuciakas daugiausiai dėmesio skyrė tyrimams, susijusiems su vengimu mokėti mokesčius ir sukčiavimu. Jis rašė apie verslininkus, susijusius su premjero Roberto Fico valdančiąja kairiąja partija SMER-SD ir kitais politikais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.