Izraelio policija apklausė premjerą tyrime dėl sukčiavimo

Izraelio policijos pareigūnai penktadienį atvyko į ministro pirmininko Benjamino Netanyahu namus, kad, kaip skelbia žiniasklaida, aštuntą kartą apklaustų premjerą tyrime dėl sukčiavimo ir kyšininkavimo.

 B.Netanyahu kaltinimai dėl korupcijos mesti ne kartą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 B.Netanyahu kaltinimai dėl korupcijos mesti ne kartą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 B.Netanyahu kaltinimai dėl korupcijos mesti ne kartą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 B.Netanyahu kaltinimai dėl korupcijos mesti ne kartą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 B.Netanyahu kaltinimai dėl korupcijos mesti ne kartą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 B.Netanyahu kaltinimai dėl korupcijos mesti ne kartą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 2, 2018, 1:52 PM

Naujienų agentūros AFP korespondentas pranešė matęs, kaip apie 9 val. vietos (ir Lietuvos) laiku į B. Netanyahu oficialią rezidenciją Jeruzalėje dviem automobiliai atvyko policijos detektyvai.

Policija oficialiai nepatvirtino, kad vyksta premjero apklausa.

Žiniasklaida taip pat praneša, kad B. Neatnyahu žmona Sara tuo pat metu turėtų duoti parodymus šalia Tel Avivo esančioje Nacionalinio kovos su sukčiavimu skyriaus būstinėje.

Buvęs B. Netanyahu patarėjas ir vienas verslo magnatas yra uždaryti į areštinę atliekant tyrimą dėl įtariamo premjero sukčiavimo.

Buvęs Netanyahu šeimos patarėjas ryšiams su žiniasklaida Niras Hefetzas ir Shaulis Elovitchas, valdantis kontrolinį telekomunikacijų milžinės „Bezeq“ akcijų paketą, praėjusią savaitę buvo sulaikyti kartu su dar penkiais asmenimis, policijai išplėtus tyrimą dėl įtariamo sukčiavimo.

Pareigūnai įtaria, kad Sh. Elovitchas mainais už jo verslui palankius sprendimus pažadėjo B. Netanyahu teigiamą jo veiklos nušvietimą naujienų tinklalapyje „Wala!“, priklausančiame šiam verslininkui.

Be to, jis įtariamas mėginęs papirkti buvusį teisėją, kad šis blokuotų premjero žmonos atžvilgiu pradėtą tyrimą dėl įtariamo valstybės lėšų švaistymo.

Tai yra jau aštunta B. Netanyahu apklausa nuo 2017 metų pradžios. Vasarį policija pareiškė, jog surinkta pakankamai įrodymų, kad būtų galima premjerui pareikšti kaltinimus dėl kyšininkavimo, sukčiavimo ir piktnaudžiavimo pasitikėjimu dar dviejose bylose.

Vienoje jų B. Netanyahu šeima įtariama iš kelių turtingų asmenų gavusi milijono šekelių (230 tūkst. eurų) vertės dovanų, įskaitant brangius cigarus, juvelyrinius dirbinius bei šampaną.

Kitoje byloje tyrėjai įtaria premjerą bandžius susitarti su didžiausiu tiražu leidžiamo Izraelio dienraščio „Yediot Aharonot“ savininku dėl palankesnio nušvietimo.

Remiantis Izraelio žiniasklaidos pranešimais, penktadienį policija pirmą kartą turėtų apklausti premjerą dėl „Bezeq“ reikalo. Jis taip pat turėtų duoti parodymus kaip liudytojas byloje dėl numanomos korupcijos, susijusios su trijų povandeninių laivų pirkimu iš Vokietijos pramonės milžinės „ThyssenKrupp“.

Šios bylos pakurstė kalbas, kad premjeras gali būti priverstas atsistatyti ar paskirti pirmalaikius rinkimus. Tačiau pats B. Netanyahu tvirtina nepadaręs jokių nusižengimų.

Praėjusią savaitę sulaikytas dar vienas buvęs B. Netanyahu patarėjas Elis Kamiras trečiadienį buvo paleistas iš areštinės, tačiau jam skirtas namų areštas.

Shlomo Filberas, buvęs Ryšių ministerijos generalinis direktorius ir ilgametis B. Netanyahu sąjungininkas, praėjusią savaitę buvo paleistas į laisvę pagal susitarimą, kad taps valstybės liudytoju mainais į galimybę išvengti kalėjimo, informavo policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.