Londone rastas negyvas dar vienas Kremliui nepalankus rusas

Prieglobstį Jungtinėje Karalystėje gavęs rusas Nikolajus Gluškovas buvo rastas negyvas savo namuose Londone. Vyras kažkada buvo artimas Rusijos oligarcho Boris Berezovskio draugas.

 N.Gluškovas rastas negyvas savo namuose. <br> Facebook nuotr.
 N.Gluškovas rastas negyvas savo namuose. <br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-13 18:43, atnaujinta 2018-03-13 19:34

Prieglobsčio Jungtinėje Karalystėje N.Gluškovas prašė po to, kai savo gimtinėje buvo apkaltintas sukčiavimu, skelbia „The Guardian“.

N.Gluškovas negyvas rastas savo namuose pirmadienio vakarą. 68-erių vyko mirties priežastis kol kas nėra žinoma. Apie vyro mirtį pranešė jo draugas, laikraščio redaktorius Demianas Kudriavcevas.

Praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje N.Gluškovas dirbo Rusijos valstybinėse oro linijose „Aeroflot“ bei B.Borezovskio automobilių kompanijoje „LogoVAZ“.

1999 m. B.Berezovskis susipyko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir išskrido į Jungtinę Karalystę.

N.Gluškovą užklupo bėdos. Jis buvo apkaltintas pinigų plovimu ir sukčiavimu. Vyras praleido penkerius metus kalėjime ir 2004 m. buvo paleistas.

Pastaraisiais metais N.Gluškovas gyveno Londone, kur jam buvo suteiktas politinis prieglobstis. 2011 m. jis liudijo B.Berezovskio teismo procese duodamas parodymus prieš kitą Rusijos oligarchą, Kremliui artimą Romaną Abramovičių.

N.Gluškovas buvo labai nepatenkintas teismo sprendimu ir kreipėsi dėl apeliacijos. Tuo metu B.Berezovskis dingo iš viešo gyvenimo.

2013 m. jis buvo rastas negyvas savo buvusios žmonos namuose Berkšyre. Policija tikino, kad jis nusižudė. Tačiau oligarcho draugai tuo abejojo.

N.Gluškovas tuo metu teigė nemanantis, kad jo draugas galėjo nusižudyti,

„Aš įsitikinęs, kad Borisas buvo nužudytas. Turi visai kitos informacijos nei ta, kuri buvo paviešinta“, – teigė N.Gluškovas.

Jis pabrėžė, kad nemažai iš Rusijos pabėgusių asmenų, tarp kurių ir B.Berezovskis bei jo draugas Aleksandras Litvinenko, mirė įtartinomis aplinkybėmis.

N.Gluškovas turi du suagusius vaikus Natašą ir Dimą bei buvusią žmoną, kuri gyvena Maskvoje.

2017 m. N.Gluškovas jam nedalyvaujant teisme Rusijoje buvo nuteistas aštuoneriems metams kalėjimo už tai, kad esą iš kompanijos „Aeroflot“ pasisavino beveik 120 milijonų eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.