Karalienė Elizabeth pareiškė užuojautą dėl S. Hawkingo mirties

Jugntinės Karalystės karalienė Elizabeth II asmeniškai pareiškė užuojautą trečiadienį mirusio britų fiziko ir kosmologo Stepheno Hawkingo šeimai, pranešė Bakingamo rūmai.

 Karalienė su mokslininku susipažino 2014 metais per vieną labdaros renginį Šv. Džeimso rūmuose Londone.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Karalienė su mokslininku susipažino 2014 metais per vieną labdaros renginį Šv. Džeimso rūmuose Londone.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2018, 9:18 PM

Užuojautos žinutės turinys neskelbiamas.

Karalienė su mokslininku susipažino 2014 metais per vieną labdaros renginį Šv. Džeimso rūmuose Londone.

Pranešama, kad Elizabeth II juokaudama paklausė, ar jis „išsaugojo tą amerikietišką balsą“, o  S. Hawkingas šmaikščiai atsakė: „Taip, jis kruopčiai užpatentuotas“.

S. Hawkinas buvo vienas genialiausių pasaulio mokslininkų, bet niekada nebuvo apdovanotas Nobelio premija. 

Taip atsitiko todėl, kad Nobelio komitetas ieško įrodymų, o ne didžių idėjų. S. Hawkingo juodųjų skylių ir kosmologijos teorijoms dar trūksta svarių įrodymų, kurie garantuotų fizikos premijas, sakė jo kolegos mokslininkai. 

Tačiau Nobelio premijas skiriančios Švedijos karališkosios mokslų akademijos atstovas pripažįsta, kad S. Hawkingas buvo „didis mokslininkas, kuris įnešė didelį indėlį į mokslą“.

Pasak Gorano Hanssono, 76 metų mokslininko mirtis yra „pasaulio mokslui yra netektis“. Švedijos karališkųjų rūmų atstovė savo ruožtu pranešė, kad karališkąją šeimą „labai nuliūdino“ žinia apie S. Hawgingo mirtį.

Jis buvo „fantastiškas, didis ir iškilus tyrėjas“, sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.