Lenkiško meilės trikampio atomazga – peilio dūriai ir vestuvės ligoninėje

Kad beprotiškai jaunąją įsimylėjęs vyras sužlugdo jos vestuves ar merginą pagrobia, lenkai iki šiol buvo matę tik kine. O dabar patys tapo tokio įvykio liudininkais.

Užpulti jaunieji žiedus galiausiai sumainė ligoninėje.
Užpulti jaunieji žiedus galiausiai sumainė ligoninėje.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai „Lietuvos rytui“, Varšuva

Mar 14, 2018, 11:31 PM

Čekijos pasienyje esančiame Rybniko mieste šį savaitgalį vestuvinę priesaiką suardė ir jaunavedžius peiliu užpuolė kitas jaunosios rankos geidęs vyriškis.

138 tūkst. gyventojų turinčio Rybniko policijos atstovė spaudai Alesandra Nowara pareiškė neprisimenanti kito panašaus įvykio Lenkijoje.

Policininkės teigimu, 23 metų užpuolikas Jonatanas B. prisipažino, kad iš meilės dvidešimtmetei Nikolai siekė sužlugdyti jos tuoktuves su 25 metų Sebastianu.

Todėl tą akimirką, kai kunigas paragino jaunuosius duoti santuokos įžadus, Jonatanas B. užšoko ant scenos ir peiliu smogė į kaklą Sebastianui, po to – lengvesnį smūgį Nikolai ir pasileido bėgti.

Vestuvių dalyviai bėglį už kelių šimtų metrų pavijo ir perdavė policininkams.

Dalis įniršusių vestuvininkų pradėjo negailestingai užpuoliką spardyti – galbūt tik operatyvi pareigūnų reakcija apsaugojo Jonataną B. nuo mirties.

Rybniko medikų teigimu, jaunikis Sebastianas buvo per plauką nuo mirties: užpuoliko peilis įsmigo vos per kelis milimetrus nuo kaklo arterijos.

Sebastianui medikai susiuvo dešimties centimetrų gylio žaizdą ir paliko jį kelioms dienoms ligoninėje.

Du dūriai į kaklą bei šoną Nikolai nebuvo gilūs – juos sutvarsčius medikai merginą išleido atgal į vestuvių puotą.

Prieš tai į ligoninę buvo leista atvykti nedideliam būriui vestuvininkų ir jų akivaizdoje palatoje kunigas sutuokė Sebastianą su Nikola.

Pastaroji Lenkijos dienraščiui „Superexpress“ pareiškė, kad niekuomet nebuvo Jonatano B. mergina.

Šį vaikiną esą pažinojo, kaip ir daugelį protestantų bendruomenės narių, sekmadieniais lankančių vietos bažnyčią.

Nikola – viena geriausių bažnytinio choro dainininkių. Jos balsas sužavėjo Jonataną B.

Vaikinas bandė užmegzti romaną su ja, bet ji esą nepanoro draugauti.

Tačiau Jonatanas B. ir toliau atakavo meilės prisipažinimais socialiniuose tinkluose, todėl mergina kreipėsi į policiją.

Teisėsauga pasakė nieko negalinti padaryti, nes vaikinas jai negrasina – tiktai siunčia meilės prisipažinimus.

Policininkai Nikolai patarė pasikeisti telefono numerį, susikurti naują „Facebook“ paskyrą, o į juos pakartotinai kreiptis, jei Jonatanas B. ims grasinti arba persekios.

Mergina apie Jonatano B. priekabiavimą pasisakė tėvams, sužadėtiniui ir netgi protestantų religinės bendruomenės vadovybei.

Kunigui sugėdinus jaunuolį, jis nustojo lankytis bažnyčioje, tačiau bičiuliams prasitarė, jog darys viską, kad Nikolos ir Sebastiano B. vestuvės neįvyktų.

Iškilminga vestuvinės priesaikos ceremonija vyko krikščioniškos kultūros centre „Winica“, o užpuolimą telefonais įamžino keli vestuvių dalyviai.

Dienraščio „Fakt“ interneto tinklapyje paviešintas įrašas liudija, kad Jonatano B. išpuolis buvo staigus ir visiškai netikėtas, sukėlęs vestuvininkų klyksmus bei paniką.

Šis nusikaltimas buvo įvykdytas praėjus vos savaitei po to, kai Lenkiją sukrėtė didžiulė pavydaus vyro sukelta tragedija Poznanėje.

Negalėdamas susitaikyti su mintimi, kad jųdviejų paauglį sūnų auginanti žmona panoro gyvenimą susieti su kitu vyru ir pareikalavo skyrybų, Tomaszas J. užbadė sutuoktinę Beatą J. ir susprogdino penkių aukštų daugiabutį.

Per sprogimą žuvo keturi niekuo nekalti kaimynai, o 21 patyrė sužeidimus.

Paaiškėjo ir tai, kad Tomaszas J. žmonai peiliu smogė keliolika smūgių, sudarkė jos kūną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.